Frederiksen i top 3 blandt verdens bedste

Vinder Matthew Allen kunne ikke være til stede, men på hans vegne modtog Marissa Boyajian fra NBC trofæet sammen med en glad dansk fotograf.

Claus Frederiksen, Årets Sportsfoto 2018 – det vi kunne kalde Årets sportsfotograf, fik hæder og klapsalver som nr. 3 i kategorien “Video Athlete Profile” ved AIPS Sport Media Awards afholdt på Hotel Corinthia i Budapest. Verdens bedste indenfor de forskellige kategorier var samlet i pænt tøj og godt humør. 1754 indkomne emner fra 124 forskellige lande var igennem flere voteringer, og de 27 nominerede var således igennem nåleøjet hele fire gange.  I samme kategori som Claus Frederiksen vandt Matthew Allen (USA) med værket “Birthright: becoming Toby Dawson” fra NBC Sports Group. En dokumentar om Toby Dawson, den tidligerefreestyle-skiløber, der blev født som sydkoreanske Kim Bong-seok, blev væk på et marked som tre-årig, adopteret af amerikanske “forældre” og døbt Toby Dawson. Han vandt VM-guld i 2005 og OL-bronze i 2006.

Frederiksen blev nummer 3 med videoen om Morten Andersen og “Guldjakken” efter Allen og tyske Ben Unger.