DIF tilbyder vaccination til dansk OL/PL-presse

Alle danske journalister, fotografer og mediefolk, der er akkrediteret til OL og PL i Tokyo senere i år, bliver tilbudt en covid-19-vaccination. Det fremgår af en pressemeddelse, som DIF har udsendt tirsdag.

Hele pressemeddelelsen fra DIF kan læses her: 

Den danske OL- og PL-delegation, der skal til Tokyo, er nu klar til at blive coronavaccineret efter Pfizer-BioNTechs vaccinedonation.

Der var stor debat om, hvorvidt danske OL- og PL-atleter skulle foran i corona-vaccinekøen. Den debat punkterede Pfizer-BioNTech via IOC og IPC den 6. maj, da medicinalvirksomheden offentliggjorde en ekstraordinær vaccinedonation til hele verdens OL/PL-atleter og -stabsmedlemmer for at minimere smitterisikoen under OL og PL i den japanske hovedstad.

Nu er vaccinerne på vej til Danmark, og logistikken er ved at være på plads efter et frugtbart samarbejde mellem DIF, Pfizer-BioNTech og de danske sundhedsmyndigheder, der skal stå for vaccinationerne.

Nogle ganske få danske OL-atleter har allerede fået det første stik, fordi de skulle rejse til internationale konkurrencer, men ellers forventes det, at vaccinationerne af atleter og stab for alvor begynder i slutningen af maj. Herefter går der minimum tre uger, hvorefter de skal have deres andet stik, som ligeledes foretages i Danmark af de danske sundhedsmyndigheder.

”Så snart nyheden kom om vaccinedonationen, så tog vi arbejdstøjet på og har efterfølgende knoklet og haft en både intensiv og god dialog med Pfizer-BioNTech og de danske sundhedsmyndigheder for at få lagt en vaccinationsplan for vores OL/PL-atleter og -stab. Den plan er nu næsten klar til at blive rullet ud,” udtaler Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF, som er national olympisk komité i Danmark. Han fortsætter:

”Vi er meget taknemmelige for vaccinationsmuligheden, som minimerer smitterisikoen under legene uden at påvirke den danske vaccinationskalender i negativ retning, da der er tale om en ekstraordinær donation. Presset på det danske vaccinationsprogram ligger nemlig på vaccinationsdoserne og ikke på kapaciteten til at give vaccinerne.”

Ikke kun udtagne atleter vaccineres

IOC har givet grønt lys til DIF’s prioriterede vaccinationsliste, og det betyder, at alle danskere, der er akkrediteret til OL eller PL, tilbydes at blive vaccineret samt atleter, der endnu ikke er udtaget, men som stadig har muligheden for at kvalificere sig til OL eller PL. Danmark er derfor blevet tildelt doser til at vaccinere danske atleter, trænere, ledere, journalister, dommere mv.

”Vi er lykkelige for både at kunne tilbyde vacciner til de udtagne OL/PL-atleter samt til de atleter, der fortsat kæmper for en OL/PL-udtagelse. Desuden er vi meget glade for at kunne tilbyde hele holdet omkring OL- og PL-operationen en coronavaccination, så alle OL/PL-akkrediterede danskere, der skal til Tokyo, minimerer smitterisikoen,” siger Morten Mølholm Hansen og fortsætter:

”Vi føler også et hensyn til værterne og den japanske lokalbefolkning, som tager imod hele verden. Dem beskytter vi også ved ikke blot at lade atleterne vaccinere, men også fx danske dommere og pressefolk, der bor i Tokyo under legene, og som i et vist omfang er i kontakt med lokalbefolkningen” slutter Morten Mølholm Hansen.

Fakta:

  • DIF er blevet tildelt 1.404 doser til at vaccinere 702 danskere
  • Hovedparten af vaccinationerne vil foregå i maj og juni
  • Det er de danske sundhedsmyndigheder, der står for vaccinationerne
  • Vaccinationerne finder sted i København
  • Vaccinedonationen er givet af PfizerBioNTech via IOC/IPC for at mindske smitterisikoen under OL/PL
  • Alle danskere, der er akkrediteret til OL/PL tilbydes en vaccination mod corona – herunder udtagne OL/PL-atleter, atleter i OL/PL-bruttogrupper, trænere, ledere, læger, fysioterapeuter, stabsfunktioner, cykelmekanikere, hestepassere, journalister, fotografer, dommere mv.
  • Vaccinationerne forsøges afsluttet midt/slut juni, så eventuelle bivirkninger er overstået med omkring fire uger til OL