KAMPDAG: Morten Bruun er klar med ny bogudgivelse

I dag – mandag den 6. september udkommer vores medlem Morten Bruun med en ny bog. KAMPDAG er et værk om dansk fodbold, der udgives af Politikens Forlag.

Her bringer vi hele pressemeddelelsen om Mortens bog:

EN PERSONLIG FODBOLDFORTÆLLING OM 43  DANSKE KLUBBER – OG DANSK FODBOLD 

”Da jeg for et par år siden lavede ’Matchday’ om engelsk klubfodbold,  gik det op for mig, at dansk fodbold sagtens kunne bære en tilsvarende bog. ’Kampdag’ minder på mange måder om ’Matchday’, men den er efter min mening blevet løftet af det faktum, at så mange mennesker af kød og blod har delt ud af deres historier. Også i dansk fodbold skal vi sørge for at fortælle vores historie. Hvad enten det handler om store kampe i Champions League eller om en sejr i et bunddrama, der betød, at den frygtede nedrykning til Danmarksserien blev undgået.”

Dansk fodbold er den tidligere professionelle fodboldspiller og nu fodboldekspert og -kommentator Morten Bruuns hjemmebane. Han elsker kampdagene på stadion og at møde spillere, trænere og klubfolk til hverdag. Ikke kun på grund af spillet. I lige så høj grad på grund af fortællingerne.

Hvordan kan FC Midtjylland i perioder overgå Brøndby og FC København? Hvorfor er AGF stadig en  storklub? Og hvad er det med AaB og OB? Hvorfor går de i dvale, hver gang de har vundet et mesterskab? I denne bog beretter han ikke kun om de store klubber.

Han fortæller også om Frederikshavns storhedstid.  Om de amagerkanske lokalopgør. Om saftkongens landsbydrenge, der blev danske mestre. Om Manchester  Uniteds besøg på Bornholm. Om ildsjælen, der rykkede Aarhus Fremad fra serie 3 til Superligaen og endte  med at tage sit eget liv. Et fodboldhold kan være med til at skabe en bys eller en landsdels historie. Det kan skabe trøst, frustration  og eufori.

Er det den aristokratiske fodboldklub, der gør Vejle mere attraktiv end Horsens? Hvad gjorde det  ved Viborgs fodboldsjæl, at byens håndboldpiger var de bedste i verden? Blev klubberne på Lolland/Falster  ofre for en samfundsudvikling? I ’Kampdag’ besøger Morten Bruun de 43 mest betydningsfulde klubber i Danmark og taler med en række  nøglepersoner.

Alt sammen i jagten på klubbernes lokale identitet. Forskellene er større, end man skulle  tro, men der er også fællestræk: Ambitioner, handlekraft, håb, drømme og stolthed.

Morten Bruun (f. 1965), tidl. professionel fodboldspiller. Han har spillet 11 A-landskampe og var med i Danmarks trup ved EM i 1992. Han har også været med til at gøre Silkeborg til danske mestre og efterfølgende været cheftræner i superligaklubberne Silkeborg IF og SønderjyskE. Han er uddannet journalist og har i en årrække arbejdet som fodboldekspert og kommentator for DR og Discovery Networks Denmark. Ved EM slutrunden i 2021 kommenterede Morten Bruun Danmarks kampe. I 2019 udgav han bestselleren ’Matchday – Turen går til engelsk fodbold’.