AIPS-kongres udskudt

Af Flemming Olesen

Vores internationale organisation, AIPS, måtte i år udskyde den kongres, som var planlagt til at finde sted i foråret.

Covid-19 pandemien og dens fortsatte hærgen rundt i verden har gjort, at det heller ikke bliver her sidst på året, at den årlige kongres bliver afviklet.

På et video-møde med AIPS-præsident Gianni Merlo og repræsentanter for mange af de 155 medlemslande er det netop blevet anbefalet, at kongressen skubbes yderligere – nu til afvikling i september eller oktober 2022.
Der var et forsigtigt bud på, at man måske skulle satse på marts -22, men med næsten fuld enighed video-deltagerne imellem blev det anbefalet præsidenten og eksekutiv-komiteen i AIPS, at man dropper den idé, da der sandsynligvis vil være store problemer for især delegerede fra Sydamerika, Afrika og Asien at møde.

Og da der er tale om en valg-kongres – der skal vælges præsident, sekretær, kasserer og eksekutiv-medlemmer for de næste fire år – ja så vil man ikke begive sig ud i at lave en virtuel kongres, men vente, til der forhåbentlig er blevet så normale tilstande verden rundt, at man kan samles rent fysisk.

Rom skal være hjemsted for kongressen, og det er også planen, at Italien skal være landet, hvor den næste AIPS Sport Media Awards prisuddeling skal finde sted.

Den kan blive henlagt til enten Napoli eller Firenze, og Gianni Merlo tør godt arbejde hen imod, at det bliver i foråret -22. En udskydelse af denne til et sammenfald med kongressen vil skabe store problemer, da man så allerede er langt inde i det følgende års arrangement.

Seneste prisuddeling fandt sted i Vigevano ved Milano og var en virtuel udgave. Det kan man håndtere igen på samme måde, hvis situationen kræver det.