Ny bog: Kenneth Hansen sætter fokus på de unikke fodboldhelte

Vores medlem Kenneth Hansen er aktuel med en ny bog med titlen ‘Den unikke klub’, som fokuserer på de særlige fodboldspillere, der kun repræsenterer én klub i løbet af deres karriere. Bogen udkommer 14.december, og Danske Sportsjournalister ønsker Kenneth tillykke med udgivelsen.

Bogen udkommer på Byens Forlag.

Her kan du læse forlagets beskrivelse af bogen:

Fodbold er blevet en benhård forretning, og spillerne skifter klub oftere end før på jagt efter penge. Fodboldjournalist Kenneth Hansens nye bog hylder de få, der aldrig skiftede klub og forblev tro mod sportens “sande” værdier.

En lørdag i november 2021 skulle det portugisiske tophold Benfica spille ligakamp mod Belenenses. Belenenses’ mandskab var dog så hårdt ramt af COVID-19, at de kun kunne stille med ni mand, hvoraf to var målmænd. Da holdet bad om udsættelse af kampen, lød det fra fodboldforbundet, at de havde at stille til kampstart som planlagt, ellers ville det gælde som “uberettiget fravær”. Kampen startede, og ved pausen stod det 7-0 til Benfica. Belenenses var da reduceret til syv spillere, da to måtte udgå med skader. De to trænere kaldte bagefter kampen “en skamplet for os alle” og “et mørkt kapitel for portugisisk fodbold og for vores land”.

Eksemplet illustrerer det, som mange mener er galt med fodbold i dag: Det er pengene, der bestemmer og tvinger mere og mere umenneskelige vilkår ned over spillerne. Loyalitet og holdånd bliver sjældnere i en stadigt mere egocentrisk og profitdrevet fodboldverden.

“Spillerne er enkeltmandsvirksomheder, som skal pleje eget produkt i stedet for fællesskabet. Et andet eksempel på forråelse så vi, da man efter coronanedlukningen klemte en halvsæson ind på to måneder. The show must go on. Det var for dyrt, hvis ikke kampene blev spillet, og man var derfor ligeglade med, om spillerne var klar til det. Det var en grim a-ha-oplevelse, synes jeg,” siger Kenneth Hansen, der er forfatter til en ny bog, Den unikke klub, der hylder de få, der forblev loyale mod én klub og udviste holdånd og hjerte gennem karrieren. I bogen forsøger Kenneth Hansen at udtrykke, hvad der i første omgang betagede ham og mange andre ved sporten. Holdånden, fællesskabet, kærligheden til spillet.

“Jeg savner nærheden. Og jeg tror ikke, jeg laver det samme om 5-10 år, fordi jeg tager mere og mere afstand fra den måde, fodbold fungerer på. Så vil jeg hellere dække skyggesiderne. Det er ærgerligt at miste kærligheden,” siger Kenneth Hansen.

Den unikke klub fortæller om 11 spillere, der alle spillede i én og samme klub hele karrieren igennem og som på forskellig vis inkarnerer det fineste ved sporten. Men det er ikke spillerne, der skifter hold, følger pengene og derfor udelukker sig som medlem af “Den unikke klub”, som forfatteren kritiserer – snarere systemerne, der gør det sværere at være loyal og trofast.

“En spiller som Xavi skiftede til en klub i Qatar, mens holdkammeraten Iniesta tog til Japan. Og er det mere etisk rigtigt at tage til Japan? Skal vi sidde på vores piedestal og være dommere over det? Sådan har jeg det generelt med VM i Qatar. Man ryster på hovedet, over det er endt dér, men det er let for os at fordømme. For spillerne er det muligvis den eneste chance, de får for at deltage i en turnering af den størrelse. Det er jo ikke deres skyld.”

DEN UNIKKE KLUB udkommer 14. december 2021 på Byens Forlag. www.byensforlag.dk