Klaus Egelund og Thomas N. Andersen kåret til Årets Sportsjournalist 2021

Vinder af Årets Sportsjournalist 2021: Klaus Egelund og Thomas N. Andersen (Foto: Anders Kjærbye)

Lørdag aften var en stor dag i Danske Sportsjournalister, da vi afholdt 100-års jubilæumsfest. I forbindelse med festen blev årets priser uddelt, og den største af priserne løb Thomas N. Andersen og Klaus Egelund med.

De to Ekstra Bladet-journalister vandt prisen for deres afsløring og dækning af Peter Hyballa-sagen i Esbjerg, hvor de gennem en række artikler fortalte historien om den kontroversielle tyske træner. Dækningen førte blandt andet til, at Hyballa og EfB afbrød samarbejdet efter få måneder.

De øvrige nominerede til prisen som Årets Sportsjournalist var Morten Bruun og Andreas Kraul for deres kommentering af EM 2021 og Daniel Nøjsen Fallah for sin artikelserie ‘en krænkende løbebane’ om talrige overgreb på børn og unge i dansk atletik.

Tillykke til vinderne og de nominerede.

Her er de seneste 10 års vindere af prisen som Årets Sportsjournalist: 

2011: Jens Sejer Andersen
2012: Mads Wehlast og Gisle Thorsen
2013: Troels Henriksen
2014: Jeppe Laursen Brock og Chr. Heide-Jørgensen
2015: Jan Jensen
2016: Jeppe Lausen Brock
2017: Kian Fonoudi, Kasper Marker og Søren Klæstrup
2018: Chr. Heide-Jørgensen og Søren Lissner
2019: Jan Harkamp
2020: Thomas Møller Kristensen
2021: Thomas N. Andersen og Klaus Egelund