Tidligere DS-kasserer genudpeget til AIPS-finanskomité

Danske Sportsjournalisters Generalforsamling 2022 - ©Anders Kjærbye

Danske Sportsjournalisters tidligere kasserer gennem 22 år, Flemming Olesen, er netop blevet genudpeget af eksekutivkomitéen i AIPS til yderligere fire år i forbundets finanskomité.

Flemming Olesen har været med i finanskomitéen siden 2014, og er nu forlænget frem til 2026.

Han har fået to nye kollegaer i komitéen, idet Predrag Milinkovic, Serbien, og Manuel Queiroz, Portugal, er nyudpeget til opgaven med at holde øje med AIPS-finanserne.

Komitéen skal ikke revidere regnskab. Det forestår et professionelt firma, Ernst & Young.

Men som finanskomité skal trioen følge den løbende udvikling i AIPS-økonomien, se til, at de indtægter og udgifter, der er budgetteret med, også stemmer overens med de faktiske forhold, at medlemslandenes gæld til AIPS bliver indfriet, og får konsekvenser, hvis gæld overskrider en vis grænse.

Desuden virker finanskomitéen som en slags sparringspartner for præsident og kasserer, når der skal tages beslutninger af mere vidtrækkende, økonomiske dispositioner.

Komitéen er udelukkende rådgivende og har ingen beslutnings-kompetence. Det er alene eksekutivkomiteen, som tager stilling til, om råd og vejledning skal følges.

Finanskomitéen fører mestendels af arbejdet hjemmefra, men mødes dog to-tre gange årligt, når der er særligt behov derfor.