Gråt guld i munter topform

20 veteraner deltog i forårsfrokosten på Fridas

Tekst og foto: Karl Aage Dalgaard

De kom rundt om hjørnet, fra nær og fjern, fra hele landet. 20 af Danske Sportsjournalisters 106 pensionister – populært kaldet veteraner – i finere kredse ”det grå guld”. Sidstnævnte er en betegnelse, der ifølge Den Danske Ordbog er opstået i 1990.

Betegnelsen eller rettere de to betegnelser i ordbogen dækker over 1: modne og ældre personer (med gråt hår), betragtet som værdifuld arbejdskraft, f.eks. pga. deres erfaring og stabilitet, og 2: modne og ældre personer betragtet som forbrugere med stor købekraft.

Den personlige købekraft var i begyndelsen dog reduceret ved den årlige veteranfrokost, der i år som så ofte før fandt sted på Restaurant Fridas den sidste tirsdag i april – ligesom i de gode gamle dage inden coronaforstyrrelserne.

Traditionen tro bød formand Jimmy Bøjgaard den fremmødte snes velkommen, og så ”skøjtede” han ellers til Herning til den afsluttende DM-finale i ishockey. I hans fravær ”guffede” veteranerne sild, æg, laks, krabbesalat, roastbeef og ost i sig, og de lod herlighederne svømme i et par fadøl og en snaps – på foreningens regning.

Det satte ekstra gang i snakketøjet, og der blev også fundet en tegnebog eller to frem til ekstra våde forsyninger. Jo, de 20 deltagere fra Danske Sportsjournalisters ”grå guld” var i munter topform.

Hvis ikke corona eller andre kedelige ting som uforudsete regeringsindgreb med mere kommer på tværs, gentages begivenheden i 2024 på den sidste tirsdag i april. Skål og velbekomme.