Årets sportsjournalist 1992 er død – mindeord om Jørgen Aagaard

I lørdags – 4. maj 2024 – døde 76-årige Jørgen Aagaard af kræft i sit hjem i Rudkøbing.

Jørgen Aagaard var læreruddannet og fodboldspiller på højt plan, indtil han blev journalist, hvor han arbejdede både på Fyens Stiftstidendes sportsredaktion og senere også på bladets kulturredaktion.

Han var med for OB i pokalfinalen i Københavns Idrætspark i 1974, da Vanløse vandt 5-2. En del fynboer vil huske, at Jørgen Aagaard på det våde underlag misbrugte en meget stor chance ved stillingen 2-1 til OB.

Han blev årets sportsjournalist i 1992 for sin grundige og analyse-stærke fodbolddækning og havde været med til at dække EM-slutrunden i Sverige, hvor Danmark vandt EM-titlen-  og havde bl.a. også dækket VM-slutrunden i Italien for Fyens Stiftstidende. I 1989 skrev han om OB. Og har altså oplevet at se OB blive dansk mester.

Jørgen Aagaard skrev bogen ”Født til at løbe” om fænomenet Thomas Helveg.

Ære være hans minde.

Mindeordet skrevet af Leif Rasmussen, Fyens Stiftstidende.