Sommerhilsen fra bestyrelsen: Sportsjournalistikken sætter dagsordenen

[DK=20240308: Danske Sportsjournalisters generalforsamling 2024 på Restaurant Allegade - ] [UK=20240308: Danish Sportspress Congress 2024]

Juni er blevet til juli.

DM-ugen, Le Mans, Wozniacki/Rune-opvisning, og fodboldlandsholdets træningslejr, blev til EM i fodbold, Tour de France og Wimbledon.

Om tre uger er Superligaen i fuld gang, og om fire uger er den olympiske flamme tændt i Paris, og i sidste uge blev legenes akkrediterede journalister briefet af DIF, som vi har et fremragende OL-samarbejde med.

Den store sportssommer buldrer altså deruda’, og overalt i ind- og udland er gode kolleger i gang på tastatur, med mikrofon, eller planlægning og logistik, mens andre ser det hele igennem kameralinser.

Sportsjournalistikken sætter ganske enkelt dagsordenen i disse uger, og det er en stor fornøjelse at overvære.

Selvom medier ikke skilter med interne tal, så glæder jeg mig dog til at høre nogle bud på, hvor meget sportsjournalistikken har fyldt sommeren over ude på redaktionerne. Der er click, lyttere, brugere og seere, for det er sport, der sætter dagsordenen i sommeren 2024.

En del af foråret brugte vi i bestyrelsen på, at udvikle på foreningen og organisationen, og det er et arbejde, vi fortsætter efter sommerferien.

Vi fik meget positive tilbagemeldinger på generalforsamlingen, gallaen og Sportsjournalisternes dag i marts, vi havde et godt fremmøde til veteranfrokosten, og der var et fint arrangement med Kasper Hjulmand, få dage før han udtog EM-truppen.

I efteråret arbejder vi på flere arrangementer, som vi vil melde ud så hurtigt som muligt efter sommerferien.

Jeg vil overlade til dygtige og skarpe kolleger, at vurdere de danske præstationer, for der er allerede stærke eksempler på kunsten, at navigere i både begejstring og kritik.

Men jeg konstaterer dog, at DM-ugen igen blev en succes, at Danmark med Nicklas Nielsen fik sin første Le Mans-vinder siden Tom K for 12 år siden, at landsholdet igen avancerede videre fra EM, og at Jonas Vingegaard’s knap 60 kilo igen er i gang med at tryllebinde befolkningen til skærme og liveblogs.

Stærkt arbejde derude, og god sommer fra bestyrelsen i Danske Sportsjournalister.