Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Virusangreb

Tirsdag d. 28. marts 2000

Danske Sportsjournalister modtog i går et hav af e-mails fra kaiholm.dif.dk.
Her er forklaringen:

Danmarks Idræts-Forbund har i dag den 28-03-2000, 15:53 udsendt følgende pressemeddelelse:

DIF angrebet af e-postvirus

Danmarks Idræts-Forbund blev i går ved middagstid angrebet af en e-postvirus. I første omgang modtog DIF og Idrættens Hus en e-post afsendt i DIF's formand, Kai Holms navn med emnet: "Check this" og en vedhæftet fil "Links211". Det drejer sig om en virus kaldet Free Link, som er et visual basic script.

Virusangrebet resulterede i, at DIF måtte lukke sine postserver ned i løbet af eftermiddagen i går. Der er i nattens løb blevet scannet for denne virus, og IT-afdelingen kontrollerer nu postkøer og firewall, samt samtlige filer for denne virus. DIF holder samtidigt sine postservere lukkede, mens undersøgelserne står på. DIF forventer at kunne åbne for e-post til og fra Idrættens Hus i aften kl. ca. 20.

Samtidig nåede virusen at duplikere sig selv og flere eksterne adressater modtog også i løbet af eftermiddagen i går e-post med den omtalte virus fra afsendere i DIF og specialforbundene.

"DIF har hidtil kørt et sikkerhedsniveau, som i forhold til denne virus, ikke er højt nok. Denne episode vil naturligvis få DIF til at revurdere sikkerhedsniveauet for både e-post og andre elektroniske filer," udtaler Morten Mølholm Hansen, informationschef for DIF.

Da virusangrebet slog til, kunne det umiddelbart se ud som et hackerangreb, hvilket i løbet af aftenen og morgenen dog kunne afvises. Derfor kan DIF heller ikke politianmelde episoden.

DIF beklager naturligvis det skete, og beder alle, der har modtaget e-post med emnet: "check this" og det vedhæftede dokument "Links211" om at slette omtalte e-post uden at åbne den.

Med venlig hilsen

Morten Mølholm Hansen
Informationschef, DIF
Tlf. 43 26 20 25Alle henvendelser omkring tekniske spørgsmål skal gå til
webmester@dif.dk. Du kan ikke foretage "besvar afsender"
på denne mail og forvente et svar.

Du kan også løbende holde dig orienteret ved at læse nyheder på DIF´s hjemmeside.

Du kan når som helst framelde dig denne service på DIF´s hjemmeside:
http://www.dif.dk/nyheder/tilmellerfra.asp.

Med venlig hilsen

Danmarks Idræts-Forbund
Informationsafdelingen