Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Dødsfald

Tirsdag d. 2. august 2005

En af vore brave kolleger Søren Holmberg, pressefotograf på Holbæk Amts Venstreblad, er pludselig død. Han blev kun 46 år.

Søren Holmberg var både uddannet pilot og pressefotograf, og han forstod at kombinere disse evner til flotte luftfotos.
Han var både kendt og anerkendt i avisens område, og hans død er kommet som et stort chok for alle, der kendte ham.

Ifølge pressefotografforbundets nekrolog var Søren Holmberg handelsuddannet, men i 1977 startede han som free lance fotograf i Holbæk, og tre år senere blev han fastansat.

I 1985 var Søren Holmberg udsat for en usædvanlig oplevelse. Sammen med journalisten Henrik Thomsen var han i Beirut.

Det fly, de skulle have været med dagen før, var blevet kapret og i nattens løb returneret til Beirut og sprængt. I ventesalen sad de reddede passagerer, og Søren Holmberg fordrev tiden med at fotografere.

Søren Holmberg anede ikke, at han faktisk ved et tilfælde fik et billede af endnu en flykaprer i kassen.

Flyet, som Søren Holmberg og Henrik Thomsen nogle timer senere befandt sig i, blev nemlig også kapret. Ikke at det gik op for de to reportere, før de noget tid efter landede, og ingen lukkede dem ud af flyet. Faktisk måtte de selv sammen med de andre passager lukke kabinedøren op og skubbe en trappe hen til flyet for at komme væk.

Inde i ankomstshallen fik de at vide, at flyet var kapret, og det lykkedes Søren Holmberg at tage et billede af andenpiloten i cockpittet med hænderne over hovedet og senere et billede af flykapreren, der blev ført ud af flyet. Den selvsamme person, som han havde fotograferet i afgangshallen i Beirut.

Billederne gik verden rundt og indbragte Søren Holmberg over 60.000 kr. Det var mange penge dengang, og pengene brugte han bl.a. på at tage flycertifikat.

I 1993 blev han ansat i flyselskabet Premiair (nu MyTravel) som pilot, og fløj i årene derefter turister til ned til sydens sol.

Han var også medejer af AirHolbæk I/S, der driver skoleflyvning fra den lille Holbæk Flyveplads.

Kilde:
http://www.pressefotografforbundet.dk