Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Pressemøde i Farum

Mandag d. 11. juni 2001


PRESSEMØDE OM ELITELANDSBY
I FARUM KOMMUNE


Team Danmark og Farum Kommune indbyder til pressemøde i restaurant SEPP onsdag den 13. juni kl. 13.30 i Farum Park, Idrætsvænget 2 (kør ad Ryttergårdsvej).
På mødet vil blandt andre Farums borgmester Peter Brixtofte, direktør Preben Kragelund og sportchef Susanne Hedegaard Andersen, begge Team Danmark, fortælle om etableringen af den første elitelandsby i Danmark.
Landsbyen kommer til at ligge i Farum, hvor Team Danmark samler en række beslægtede sportsgrene. Det giver specialforbundene og TEAM DANMARK bedre muligheder for at udnytte de kompetencer, der er i de forskellige idrætsgrene.
Farum kommune har sagt ja til at stille optimale sportsfaciliteter til rådighed for elitesporten. I første omgang kommer det til at omfatte judo/ju-Jitsu, karate, orienteringsløb, svømning, taekwondo, tennis og triathlon.

Triathleten Peter Sandvang, topeliteidrætsmand, vil være til stede, og der gives mange muligheder for TV-folk og fotografer, da der i øjeblikket bygges på livet løs i Farum Park.
Vi glæder os til at se Jer , og efterfølgende kan I nederst læse om projektet i et interview, som Susanne Hedegaard Andersen har givet til Farum kommunes blad ”Sport, Kultur og Fritid.

Med venlig hilsen
Poul Erik Andersson
pressechef i Farum Kommune
40 32 62 88 og 44 98 14 15

Thomas Meyhoff
informationsmedarbejder i Team Danmark
43 26 25 43

ELITEN KAN TRÆKKE VEJRET I FARUM
AF Poul Erik Andersson
Team Danmark har peget på Farum som et af de tre steder, hvor organisationen vil bygge en ”elitelandsby”. De to andre steder bliver Århus og Brøndby.
Farum Kommune opfylder på alle måder Team Danmarks ønsker.
Sportschefen Susanne Hedegaard siger: - Nordsjælland har længe været et forsømt område, og de ideelle forhold, finder vi i Farum, hvor vi kan mærke en positiv holdning til idræt. I Farum kan man trække vejret, fordi der er skov- og sø og korte afstande til alle faciliteterne. Det er et ideelt sted for toptrænede idrætsfolk.
Team Danmark ønsker de tre steder at satse på en halv snes specialforbund. Allerede nu har svømningen til huse i Farum Park, og 1. august rykker tennissporten til byen, og efterfølgende skal der skabes grundlag for et kampsportscenter med triathlon, orientering, moderne 5-kamp, judo, taekwondo og måske boksning.
I forvejen står Farum stærkt med basketball, håndbold og fodbold.
Ifølge Susanne Hedegaard vil byen være et ideelt sted at samle specialforbundenes landstrænere. De sidder ofte alene – næsten som på en øde ø – og slås med problemerne. Nu samles de og kan inspirere hinanden. – Det bedste sted i verden for idrætten, kan skabes i Farum, tilføjer Susanne Hedegaard og understreger, at Team Danmark naturligvis betaler for det meste. Borgmester Peter Brixtofte har påpeget, at kommunens unge skal nyde godt af Team Danmarks tilstedeværelse.
- Vi stiller hele vores serviceapparat med læger, fysioterapeuter, psykologer m.m. til rådighed, siger sportschefen. Vi vil naturligvis samarbejde med de lokale klubber. De skal ikke føle, at vi kommer og tager noget fra dem.

Årsagen til Team Danmarks store satsning er ønsket om at kunne gøre det endnu bedre i årene fremover, først og fremmest ved De olympiske Lege. Derfor er kravene blevet skærpet over for specialforbundene, og i dag satset der hårdt på svømning, roning, badminton, sejlsport, håndbold og fodbold. Efterfølgende vil man i dialog med atletik, volleyball, kano og kajak, sportsdans, ishockey, bordtennis og tennis.
Alle andre forbund får naturligvis fortsat støtte, men det bliver på et individuelt plan.

Når Team Danmarks ”elitelandsby” er udviklet med træningsfaciliteter,, kontorer og ungdomsboliger bliver Farum en daglig arbejdsplads for landet bedste idrætsudøvere, deres trænere og ledere. Den dag er ikke fjern, hvor en olympisk guldvinder kan sige: - Det hele begyndte med de gode forhold i Farum!