Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Poul Erik Anddersson -
Skrevet: 19. februar 2004 kl. 12:49
Emne:

Så gik ”Munken” bort.

Denne muntre skribent blev betegnet som ”verdens ældste arbejdende sportsjournalist”. Altid i godt humør, altid ivrig med journalistikken….

Mange unge kolleger i DS kendte ikke Børge Munk Jensen, og jeg vil heller ikke påstå, at jeg kunne skrive den rigtige nekrolog. Men på mange måder blev Munken om ikke et forbillede, så dog en person , jeg bruget til at måle mig på. Hvad kunne man tillade sig, og hvad kunne man ikke…

Lad mig give to eksempler – begge fra Europamesterskabet i atletik – 1962 og 1969 – Beograd og Athen.

I 1962 fik jeg 1000 kroner af Berlingske Tidende. Pengene skulle dække en togbillet t/r til Beograd, hotel og diæt.

Det var derfor nødvendigt i 8 dage at dele dobbeltværelse med Munken, og hvad han ikke kunne fortælle i dobbeltsengen, når lyset var slukket. Jeg sugede til mig og var noget imponeret af hans koldblodighed, da han fortalte, at han havde fået den danske kapgænger til at sige: - Jeg gav alt for Danmark, men jeg var nødt til at give op i varmen!

- Jamen Børge, sagde jeg fra min halvdel af sengen: - Han gav ikke op. Han blev diskvalificeret!!!

- - Nå for pokker, lød det i mørket. Men OK så har jeg allerede en historie i morgen – et dementi

Og vi rykker syv år frem til Athen, hvor jeg sammen med Børge frekventerede forskellige spændende steder i Piræus. På et tidspunkt mente Børge, at de snød os, og i hvert fald råbte han op. Vi tror, at de kom noget stads i Børges glas, for han blev så syg, at han ikke kunne stå på benene.

Næste dag i brændende sol skulle Annelise Dam Olesen løbe 800 meter. Børge lå med hovedet på pulten og så ikke noget som helst, før Annelise var 20 meter fra målstregen. Så kunne han se, at hun sensationelt fik en andenplads.

Næste dag havde BT fire hele sider om løbet, mens jeg – der så det hele - i Berlingske Tidende havde en 4 spaltet og et billede.

Sådan var Børge Munk Jensen – SPORTSJOURNALISTEN som jeg holdt af hele livet. Også den gang han huggede en af mine artikler i Lolland-Falsters Folketidende og satte sit eget mærke under. Da jeg brokkede mig, så han på mig og sagde: - Du skal være stolt af, at din artikel er god nok til at komme i BT.

Børge – din herlige skurk……Go’ tur![Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]