Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Ekstra Bladets Sportsredaktion -
Skrevet: 20. november 2006 kl. 18:39
Emne:

En ringe moral

Medarbejderne på sportsredaktionen på Ekstra Bladet tager på det kraftigste afstand fra formanden for Danske Sportsjournalister Steen Ankerdal.

Torsdag 16. november deltog Ankerdal i et seminar på Århus Universitet. Emnet var pressen og doping, og her gjorde Steen Ankerdal sig til talsmand for at frigive doping i cykelsporten.

På seminaret udtalte han, som gengivet i et referat fra Idrættens Analyseinstitut:

”Alle ved jo godt, at man skal bruge doping for at gennemføre Tour de France. Det andet er en illusion for nogle velmenende fjolser. Vi må acceptere, at doping er en del af cykelsporten. Den er fortabt til sig selv”.

At udtalelsen står i stik modstrid med den holdning, samme Ankerdal i slutningen af 1990erne paraderede, da Danske Sportsjournalister på hans opfordring lod være at deltage i afstemninger om Årets Idrætsudøver og lignende hæder, er i sig selv blot en parentes.

Argumentet den gang var, at man fra dansk side ikke ville risikere at stemme på en udøver, der senere blev taget for doping.

Og at Steen Ankerdal gennem sine mange år som sportsjournalist har været en klar fortaler for at bekæmpe doping – det kan blandt andet ses i kommentarer fra hans tid som sportsredaktør på Ekstra Bladet og Berlingske Tidende – er ikke andet end et krydderi på en fortælling om en mand, der på grundlæggende vis ændrer holdning og hellere indtager det ledige standpunkt end siger, hvad fornuften råder ham til.

Problemet er, at Steen Ankerdal ud over sin rolle som freelance-journalist også er formand for Danske Sportsjournalister. Med sin udtalelse stempler han mange af sine medlemmer som velmenende fjolser, hvad der i sig selv er en fornærmelse.

På Ekstra Bladet Sport mener vi, at doping ikke hører hjemme i sport. Hverken hos unge, ældre, bredden eller i den professionelle del af sporten. Vi har gennem årene brugt mange ressourcer på at beskrive problemerne med doping og kan nu høre fra vores formand, at vi dermed er velmenende fjolser.

Det er et skændigt udtryk for en ringe moral, som hverken klæder en journalist eller en demokratisk valgt formand for en journalistisk forening. Derfor vil journalister og redaktionssekretærer på Ekstra Bladet Sport hermed udtrykke den hårdest mulige kritik af Steen Ankerdals fremfærd.

På kollegernes vegne

Lars Werge[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]