Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Lars Werge -
Skrevet: 15. marts 2007 kl. 09:49
Emne:

Kære kolleger

Som det ses af nyhedssiden, er jeg forvirret, stolt og en masse andet over at blive udnævnt til Årets Sportsjournalist 2006.

Tak til alle, der har en aktie i den!

Så sagde jeg i min takketale (den let forvirrede tale må blandt andet tilskrives det faktum, at jeg aldrig har prøvet den slags før, endsige forventet det i dette tilfælde), at jeg netop havde læst uddrag af en gammel sportsbog, hvor nogle linier om sportsjournalistik anno 1948 havde grebet mig. Jeg kunne ikke huske det ordret, så derfor vil jeg lægge det ud her.

Citatet stammer fra 'Idræts-Aarbogen 1948', der udkom på Skandinavisk Bogforlag, redigeret af Carl Ettrup og Wilbour Nielsen. Artiklen hedder 'Det Misundte Job' og er skrevet af redaktør Finn Spanning:

"Sportsjournalistik er det livfulde, spændende, farverige Job, den irritationsvækkende og dog misundte Hobby, den himmelstræbende Fusentasts Pudsen på sin egen Glorie, den habile Haandværkers Genvej til en Slags Lyksalighed, Avisens foragtede 'Best-seller', Køkkenaltanen paa et moderne Bladhus' mægtige Bygning, Sandkassen, hvor Mænd ogsaa bliver Drenge og Drenge Mænd, men Chefredaktører aldrig Sportsjournalister og Sportsjournalister sjældent noget særligt.

(..)

Udadtil er det første Krav altid at være ung og levende med det unge og levende, men samtidig med den Ældres Modenhed og Balance, som Bremseklods paa et forrædderisk Spontanitetens Brus. Faa andre maa som en Sportsjournalist helt og holdent udlevere sig selv, derfor er Ærlighed, streng Objektivitet ogsaa i det subjektive, og naturligvis Sagkyndighed et uomgængeligt Krav, dertil Forstaaelse af og Tro paa den Idé, der ligger inderst i Idrætten. En Sportsjournalist uden Idealisme er som en Prostitueret uden Læbestift.

(..)

Fremtidsønsket maa være, at Sportsjournalistikken kan opnaa en større Forstaaelse indadtil og en rationel Organisation, som udadtil kan give sig udslag i en stadig bedre Betjening af Læserne og et endnu nærmere Samarbejde med Sporten til fælles bedste. Og vil man saa spørge, hvad det trods alt er, der har faet og stadig faar Folk til at blive Sportsjournalister i Stedet for at blivce 'noget andet', er Svaret, at man mener Verden og Aarhundredet ellers vilde have mistet noget stort og man selv en hel Del - kort sagt det samme, som faar Folk til at blive 'noget andet'."

De herrer og damer - mange tak for prisen, tak for støtten undervejs i det, der er blevet min karriere. Som det er blevet sunget:

TAK FOR ALLE KYSSENE, DU GAV MIG!

Lars W.

[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]