Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Debatforum

 


Forfatter: Steen Ankerdal -
Skrevet: 11. marts 2009 kl. 01:37
Emne:

Apropos kritik

Anders Kamper var desværre forhindret i at deltage på generalforsamlingen den 4. marts.

Det er apropos Kjeld Lundbæk temmelig perfide indlæg om generalforsamlingen og de årlige legatuddelinger et problem, der hænger tæt sammen med, at sportsjournalister er ophængte og flittige folk. Og de har apropos beretningen ikke fået mindre travlt efter, at de fleste trykte medier også er blevet elektroniske med websites, der skal opdateres døgnet rundt - og helst peppes op med video-interviews etc.

Anders Kamper efterlyser konkrete og navngivne eksempler på aviser, netsider, journalister, som ikke har levet op til den sportsfaglige standard, omverdenen forventer af os.

Jeg kan ikke se noget formål med at pege/hænge enkelte ud i denne sammenhæng.

Men jeg kan gentage, hvad jeg sagde i beretningen, at noget af kritikken kommer fra landsholdet og DBU's kommunikationsafdeling, som jeg på foreningens vegne er i hyppig og konstruktiv dialog med.

Iøvrigt var landsholdets presseboykot i september efter sejren i Portugal jo et eksemplel på, at spillerne ikke mente, at kritikken i medierne var saglig og fagligt velfunderet.

Men generelt går kritikken på, at enkelte journalister har forekommet utilstrækkeligt forberedt, så de f.x. ikke ved en landsholdsamling har check på, hvilke spillere, der har karantæner - og hvem ikke. Med de konsekvenser, det har for træningens indhold og spillernes medvirken i forskellige øvelser.

Men det handler ifølge fodboldspillere og ledere også om, at det har skortet på paratviden og indsigt i taktiske forhold, strategiske overvejelser, træningsmetoder, de nye tolkninger af fodboldreglerne etc. etc.

Angående den lokalpatriostisme, der er en ny tendens på bekostning af den klassiske journalistiske distance og kritiske tilgang til trænere, spillere og klubber, så er den funderet på en debat, vi havde i bestyrelsen før generalforsamlingen netop om det sportsfaglige fundament hos DS's medlemmer. En debat, der også har en vis sammenhæng med, at dagens yngre journalister ikke i samme grad som tidligere generationers, har en basis som idrætsmænd (landsholdsspillere) på højt niveau.

Det er, som det også blev sagt på generalforsamlingen, ikke af det onde, idet vi jo i flere år har forfægtet synspunktet: Mere journalistik i sporten og mindre sport i journalistikken.

Tendensen, som vi i bestyrelsen har spottet det sidste år, er imidlertid, at der er behov for, at vi udvikler os i takt med den udvikling specielt fodbolden har gennemlevet de sidste år.

Det er ikke møntet på enkelte medier eller journalister, men er en erkendelse af, at vi selv må gøre en indsats for at blive mere kompetente, dygtigere, så vi kan præstere bæredygtige alternativer til den syndflod af klub-hjemmesider og amatør/halvprofessionelle websites, der skyller indover os. Og som er en trussel mod især trykte medier.

Disse synspunkter blev naturligvis debatteret på generalforsamlingen. Men der var på årsmødet som på bestyrelsesmødet forinden tilslutning til formandens/bestyrelsens forslag om, at vi skal handle og have arrangeret kurser - i første omgang i fodbold i samarbejde med DBU - så hurtigt som muligt. Vores kursusudvalg arbejder allerede på sagen - og ambitionen er at kunne lave den første arbejds-sammenkomst sidst i april.

Kjeld Lundbæks betragtninger om generalforsamlingen, vore legater og de 51 medlemmer, der deltog den første onsdag i marts, finder jeg under lavmålet.

DS prøver rent faktisk at lægge generalforsamlingen og møder, så flest mulige kan deltage.

Betragtningerne om legaterne, som er en gammel tradition i DS, finder jeg lidt mavesure. For det var altså demokratiet, flertallet på en generalforsamling, der for et par år siden sagde nej til at afvikle legaterne.

Den afgørelse følger bestyrelsen naturligvis. Hvis Kjeld Lundbæk eller andre medlemmer ønsker legat-uddelingen afskaffet, er det blot om at stille forslag og argumentere for der på generalforsamlingen. Sådan er foreningsdemokratiet - heldigvis.

Steen Ankerdal

formand DS

[Retur til konferencen]

Du er ikke logget ind og kan derfor ikke skrive indlæg.
[ Log ind nu ]