Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Motorsport på Eurosport

Fredag d. 25. juli 2003

Til Sportsredaktionen.

I dennne weekend afvikles 9. afdeling af MotoGP Verdensmesterskabet på den tyske publikums-racerbane Sachsenring.

Artiklen nedenfor stilles frit til rådighed for redaktionen sammen med det vedhæftede foto. Hvis billedet publiceres bedes I venligst benytte kildeangivelse.

Bemærk: VM-stilling nederst i meddelelsen.

Med venlig hilsen

Søren Clauding

EurosportMotoGP: Endnu en udfordring til Rossi

- Robbin Harms med påny

Spændingen blev ikke mindre i kampen om MotoGP Verdensmesterskabet da den regerende verdensmester, Honda-køreren Valentino Rossi, forleden blev frataget sin sejr i Englands Grand Prix på grund af en ureglementeret overhaling under gult flag. Rossi fik tildelt en tidstillæg på 10 sekunder, hvilket i den tætte kamp om placeringerne i MotoGP var nok til at sende ham ned på 3. pladsen og sejren gik i stedet til rivalen Max Biaggi på en tilsvarende motorcykel.

I denne weekend er mulighederne for endnu en sejr til Biaggi temmelig store. Den snoede og meget publikumsvenlige Sachsenring i det tidligere Øst-tyskland lægger da asfalt til 9. afdeling af VM. Netop den bane tiltaler i særdels høj grad Biaggis kørestil og mulighederne for at Rossi denne gang bliver slået i nærkamp er meget store.

Også andre blandet sig i opgøret i spidsen. Sete Gibernau på en anden Honda og Yamaha-kørerne Carlos Checa, Alex Barros og ikke mindst den unge Marco Melandri har været mere og mere konkurrencedygtige i de seneste løb. Samtidig med at de to italienske MC-mærker, Ducati og Aprilia også formodes at blande sig i topstriden. Ducati med Loris Capirossi har allerede vundet en gang i år. Desuden kan Suzuki og Kawasaki heller ikke afskrives.

Danske Robbin Harms er med endnu engang på sin Aprilia. Det er i klassen for 125 ccm motorcykler og omend han ikke fik mulighed for at fuldføre det hollandske Grand Prix sidst i juni viste han en sådan styrke, at man godt kan forvente et godt resultat i Tyskland. Under tidskørslerne i Holland kørte han næste lige op med både den regerende verdensmester, Arnaud Vincent, på KTM og stærke kørere på Derbi, Gilera og Honda motorcykler.

I 250 ccm katagorien er favoritten fortsat Manuel Poggiali fra San Marino, men i England vandt spanieren Fonsi Nieto, som sidste år var meget stærk. Begge kører de Aprilia motorcykler og Nietos sejr kunne varsle endnu større kamp om placeringerne.

Tysklands Grand Prix kan følges "live" på Eurosport fra søndag klokken 10.00 og frem til klokken 15.15 med MotoGP starten klokken 14.00 og 125 ccm starten klokken 11.15.

Stillingen i VM forud for 9. afd. (ud af 16):

MotoGP:

1. Valentino Rossi (ITA), Honda, 167 points

2. Sete Gibernau (SPA), Honda, 133 pts.

3. Max Biaggi (ITA), Honda, 130 pts.

250 ccm:

1. Manuel Poggiali (RSM), Aprilia, 121 points

2. Fonsi Nieto (SPA), Aprilia, 106 pts.

3. Toni Elias (SPA), Aprilia, 97 pts.

4. Roberto Rolfo (ITA), Honda, 97 pts.


125 ccm:

1. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 124 points.

2. Steve Jenkner (GER), Aprilia, 98

3. Lucio Cecchinello (ITA), Aprilia, 97 pts.