Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Volleyball på Viasat Sport

Onsdag d. 3. september 2003

Første landskamp på TV i fem år
Når det mandlige danske volleyballlandshold går på banen i OL-kvalifikationsopgøret mod Slovenien på søndag, den 7. september kl. 19.00 i Vejle Idrætscenter, er det fem år og 19 dage siden, at det sidst har været muligt at følge en af holdets kampe live i en tv-transmission.
 
Med Peter Nørrelund ved roret som programchef, sætter den danske sportskanal, Viasat Sport, nu en foreløbig stopper for en lang periode uden for kameralinserne: ”Jeg syntes kampen har det nødvendige sportslige grundlag for en transmission, og når vi nu er en dansk sportskanal, er det oplagt at følge de rød/hvide farver i en så betydningsfuld turnering som OL-kvalifikationen,” siger Peter Nørrelund.
 
Siden efteråret ’98, hvor det mandlige landshold sidst optrådte i en tv-transmission, har holdet spillet ikke færre end 117 landskampe med rig mulighed for tv-transmissioner. Det var derfor med stor tilfredshed, at forbundets direktør, Henrik Dahl, modtog tilsagnet fra Viasat Sport:
 
”Ganske vist forudsætter det, at man har parabol eller Viasat Sport i kabelpakken for at kunne følge kampen. Ikke desto mindre er det af stor betydning for os, at Viasat Sport transmitterer den,” siger direktør for Dansk Volleyball Forbund, Henrik Dahl, og fortsætter:
 
”Antallet af husstande der kan se Viasat Sport er stødt stigende, og for os handler det først og fremmest om, at kampen nu er tilgængelig for volleyballinteresserede uden at man skal begive sig hele vejen til Vejle, hvis man f.eks. er bosat i Nordjylland eller på Sjælland. Det har vi kæmpet hårdt for de seneste år, og jeg er meget glad for, at Viasat Sport nu gør det muligt.”
 
Jens Larsen får comeback mod Slovenien
Sidst det danske landshold optrådte i en transmitteret landskamp var tilbage i efteråret 1998. Dengang hed modstanderen også Slovenien, og en af de største og bærende profiler på det danske landshold var anføreren Jens Larsen.
 
På søndag er Jens Larsen igen med i opgøret mod Slovenien, men denne gang i en mindre afgørende rolle – nemlig som medkommentator på Viasat Sport. Tilbage i 1998 tabte Danmark med 0-3 til Slovenien i EM-kvalifikationsturneringen, og på trods af en stor respekt for landsholdets udvikling siden da, tror ”store Larsen”, at det bliver vanskeligt at revanchere nederlaget fra ’98:
 
”Dengang sikrede Slovenien sig oprykning til den europæiske A-gruppe, og de har hold fast i den position lige siden. Det betyder, at holdet har opbygget en stor rutine på et højt niveau, og det kan blive meget vanskeligt at hamle op mod,” siger Jens Larsen og slutter:
 
”Men jeg vil bestemt ikke afskrive de danske muligheder. Holdet har et stort potentiale i de mange nye talenter, og kan spillerne slippe det løs på søndag, giver jeg dem gode chancer for at overraske.”
 
Kampfakta
OL-kval. Danmark vs. Slovenien – Søndag den 7. september kl. 19.00 i Vejle Idrætscenter
- returkamp søndag den 21. september kl. 18.00 i Bistrica, Slovenien
Transmission på Viasat Sport starter kl. 18.55 med Christian Thelin og Jens Larsen som kommentatorer
 
Yderligere information
Peter Nørrelund, på Viasat Sport, kan kontaktes på tlf. 3264 6618 eller på mob. 2672 8111. Henrik Dahl, direktør i Dansk Volleyball Forbund, kan kontaktes på tlf. 4326 2710. Jens Larsen kan kontaktes på mob. 2335 6121, og undertegnede kan kontaktes på mob. 2145 6065.
 
 
Med venlig hilsen
 
Henrik Larsen
Informationsmedarbejder
Dansk Volleyball Forbund