Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Berendt lukkede døren

Torsdag d. 10. februar 2000

DBU's informationschef Lars Berendt lukkede definivt døren for, at Internet-sportsjournalister kan få adgang til de ordinære pressemøder under EM-slutrunden på fyraftensmødet i Odense i dag.

- EM-pressemøderne er kun for de akkrediterede journalister, fastslog Lars Berendt. Vi kan give endagsakkrediteringer i særlige tilfælde som f.eks. til morgen-tv, men UEFA har udtrykt sin klare holdning til Internet-problematikken, og vi vil ikke være illoyale over for UEFA.

- Jeg har tidligere drøftet sagen med www.bold.dk, og vi har aftalt, at de skal komme med et oplæg til, hvordan de synes, det skal være i fremtiden. Derefter tager vi en drøftelse mellem DBU og Danske Sportsjournalister for at finde en mere permanent løsning på problemet, sagde informationschefen.

Lars Berendt meddelte, at der ikke ville være de store ændringer fra DBU's side over for den danske presse til slutrunden.
Man vil videreføre det gode samarbejde mellem presse og trænere/spillere fra VM-slutrunden i Frankrig.

- Mødet med pressen har været en integreret del af samlingerne siden 1992, og vi arbejder på at sikre de akkrediterede pressefolk lige vilkår, sagde Lars Berendt.

Landstræner Bo Johansson erklærede sig enig med pressechefen.

- Ikke alle spillere er glade for mødet med pressen hver eneste dag, men vi må sige, at vi ikke oplevede danske pressefolk komme snigende ind på vort hotel under slutrunden i Frankrig. Man må dog ikke glemme, at der også er udenlandske journalister, der vil i forbindelse med os under slutrunden, og det bliver nok ikke mindre, når vi nu for første gang har en slutrunde, hvor både Sverige, Norge og Danmark er med, sagde Bosse.

Det kom til en større debat omkring Internettets fremtid.
Der var indlæg fra Carsten Johansen fra www.bold.dk og free lance-journalisten Lars Roger Sørensen, og TV 2's sportschef Morten Stig Christensen skitsede problematikken omkring den skrivende, den æterbårne og den nye internet-presse.
- Det er en ny verden, hvor det meget vel kan ende med, at de skrivende journalister kommer til at betale for deres pressepladser og akkrditeringer. TV betaler for rettigheder, mens den skrivende presse kommer gratis ind. Der er mange uafklarede spørgsmål omkring Internettets rolle, men man ser med divisionsforeningens udspil, at de vil forsøge at få penge for rettighederne, og Claus Rode henviser til en dom af ældre dato, sagde Morten Stig Christensen.

Sportschefen antydede, at TV 2 var forberedt på, at der kunne komme en konkurrence mellem TV og Internet, og at TV 2 var klar til at gå aktivt ind i denne konkurrence.

Lars Berendt oplyste, at DBU arbejder på at indgå en aftale med en Internetvirksomhed omkring chat med spillerne, dog uden levende billeder af spillerne.
- Vi overvejede det allerede før VM 1998, men vort hardware var ikke godt nok, forklarede informationschefen.

Selv om der blev sagt mange spændende ting i debatten, efterlod den alligevel masser af stof til en ny diskussion, når der er kommet klarhed over Internettets placering i sportsverdenen i fremtiden.

Det er ikke kun et dansk anliggende mellem Danske Sportsjournalister og DBU. Det er et spørgsmål, der burde drøftes mellem AIPS, FIFA og UEFA, og det er et tema, som Danske Sportsjournalister følger nøje.

Indlæg er meget velkomne på "debatforum" på hjemmesiden.