Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Møde med medieudvalget

Mandag d. 21. marts 2005

Møde med medieuvalget torsdag den 3. februar kl. 15.00-16.30
Deltagere:
Medieudvalget: Arne Madsen, Hans Chr. Jakobsen, Lars Gråbæk, Lars Berendt, Peter Berg og Hanne Sejer.
DS: Steen Ankerdal (ordfører), Flemming Olesen, Tommy Poulsen og Per Kjærbye.
.....................
1. DS' hjemmeside til service for specialforbundene.
Steen A.: - Vi har efterkommet ønsket fra de små forbund om at komme til orde med pressemeddelelser på vores hjemmeside. Det er meget omfattende. Vi har udsendt mere end 10.000 pressemeddelelser, siden vi startede hjemmesiden i maj 1999, og det er en service, der stadig er gældende. Hvis der er nye ønsker, skal I bare sige til.
Hanne Sejer: - Vi kan se, at mange forbund gør brug af denne mulighed, og vi sender med jævne mellemrum en meddelelse ud til alle forbundene, så alle er opmærksom på muligheden. Det kan vi gøre igen.

2. Pressefaciliteter
a. tyverisikring
Steen Ankerdal: - Der har været de første tilfælde af tyveri fra pressepladser. Både journalister og fotografer får dyrere og dyrere udstyr, og der er brug for opsyn, når de forlader deres computere for at arbejde nede på spillepladsen, hvadenten det er interviews eller fotos, der er tale om. Nu ved vi, at risikoen er til stede. Der er brug for en kontrol som til landskampene i Parken, hvor der er kontrollører til stede i presselokalet. Vi spørger derfor: - Kan I hjælpe os?
Lars Berendt: - Det glæder mig, at I er tilfredse med forholdene i Parken, men ude på pressepladserne er der ingen opsyn.
Konklusion: Man vil forsøge at opfordre arrangører til at stille frivillige kontrollører til rådighed for at komme nye tyverier i forkøbet.
...................
Skrivendes pressepladser
Der har været tilfælde, hvor tv-hold, der møder meget tidligt, bruger disse pladser til kameraer. Konkrete problemer har været til ishockey i Vojens, håndbold i Aalborg og håndbold i Skanderborg. Det er blevet løst med møder i de enkelte tilfælde, men det begynder at ligne et generelt problem, specielt når der er direkte tv-dækning. Det har dog også været et problem i forbindelse med almindelig nyhedsdækning med tv-kameraer.
Der er også tiltider problemer med kameraernes placering ved pressemøder.
DS ønsker en generel løsning på dette problem, da det synes at være blevet et generelt problem.
.......................
Uorganiserede til stede på pressepladser
Der findes lokalradiofolk, internetfolk og fotografer, der dækker f.eks. de indledende kampe i ishockey og håndbold. Når der er slutrundekampe, er der pludselig pladsproblemer, og så er det et dilemma, at der skal være plads til alle med DS-pressekort, fordi pladserne optages af dem, der har været til stede til alle de indlende kampe.
......................
Arne Madsen fremlagde en meget kompakt plan omkring pressearbejdet ved større arrangementer.
DS laver den 1. marts en manual for, hvad der skal være ved forskellige arrangementer.
Hvad er et must? Hvad kan og bør der være?
Et stjernesystem med fire stjerner for større og mindre begivenheder.
.....................
Nye faciliteter
Det er blevet et problem, at arkitekter ikke aner, hvordan pressefaciliteter skal se ud, når de tegner stadions og nye haller. Det seneste eksempel er hos vore grundige naboer, Tyskland, nemlig i Leipzig, hvor det er gået helt galt på grund af manglende kommunikation mellem arkitekter og bygherrer.
Vi har et tilfælde i Forum Horsens, hvor pressepladserne er bygget til koreanske småbørn og ikke til xxxl-reportere med overtøj og computere.
Hvad kan vi gøre for at forbedre kommunikationen, FØR det går galt.
Når det kunne ske i Leipzig og Horsens, kan det også ske andre steder i Danmark.
...............
Akkreditering til kampe
Hvis det er nødvendigt for at sikre pressepladser til alle, der kommer for at arbejde, og som har DS- eller AIPS-kort, er akkreditering løsningen.
Det gør man brug af i Royal League, og OB er begyndt at bruge det til superligakampene.
Steen Ankerdal: - Vi ønsker ikke unødigt papirarbejde - det skal kun laves, hvor det er nødvendigt.
Arne Madsen :- Hvad kan man gøre, når mellem en tredjedel og en fjerdedel af de akkrediterede udebliver fra f.eks. VM i bordtennis? Det er dog ikke et problem, vi har til dansk bordtennis. Her er der plads til alle.
Steen Ankerdal orienterede om de aktuelle problemer ved EMi fodbold i Portugal, men det bliver strammet op ved VM i Tyskland.
................
Trådløs - fotograferne var meget begejstrede for trådløst netværk ved EM i Ungarn i december, og det er løsningen herhjemme. Vi opfordrer alle til at indføre trådløst - som det nu sker i Brøndby og Parken.
TDC er ikke længere samarbejdspartner med DHF, så der skal laves en anden løsning ved trådløs i håndboldhallerne.
Steen Ankerdal: Bemærk, at brugerne selv betaler for at bruge de trådløse forbindelser. Vi beder ikke om, at det skal være gratis, men at det er til rådighed.
................
Direkte akkreditering til EM/VM UEFA/FIFA i fodbold og EM/VM i håndbold EHF/IHF:
Steen Ankerdal: - Vi ønsker ikke, at der lukkes gratister eller andre ikke-organiserede ind fra Danmark, men vi har ikke haft en liste over de akkrediterede, hverken til EM i Portugal eller til VM i Tunesien.
Lars Berendt: - Vi havde en liste over de danske pressefolk og mente ikke, der var nogen, der ikke var akkrediteringsberettigede.
Hans Chr. Jakobsen: - Vi havde ikke en liste over de akkrediterede, men det skal vi have fremover. Jeg garanterer, at vi rekvirerer listen og sender den til DS, så snart der er deadline for akkrediteringer.
..................
Presseparkering
Steen Ankerdal påpegede, at man ikke må droppe presseparkering.
Det er allervigtigst for fotografer, der skal kunne komme til og fra midt under kampen.
..................
Kontaktpersoner i DS for arrangører
Arne Madsen havde ønsket dette punkt med på dagsordenen.
Danske Sportsjournalister påtager sig gerne at være behjælpelig ved større arrangementer.
Interesserede sender en mail til DS' adresse, og DS kommer gerne til et møde med arrangørerne om dette emne.
................
Danske Sportsjournalister fremsender den nye manual til Hanne Sejer, når den er klar.