Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Aalborg DH udelukker Nordjyske

Onsdag d. 11. maj 2005


Aalborg DH udelukker NORDJYSKE

BOYKOT: Omtale på erhvervssiderne sender NORDJYSKE Medier i skammekrogen

Af sportsredaktør Mikkel B. Ottesen, NORDJYSKE Medier

Selv om der er sportslig guldstemning i Aalborg DH for tiden, så er klubbens direktør Ole Bach Jensen ikke i det lune hjørne overfor lokalpressen.

Provokeret af omtalen af den verserende sag mellem Aalborg DH og Werner Elhauge på dagens erhvervssider, har direktøren smidt NORDJYSKE på porten, og besluttet at udelukket medievirksomheden fra deltagelse i næste uges træningslejr på Tenerife.

Det betyder, at læserne af NORDJYSKE Stiftstidende, seerne på 24NORDJYSKE, brugerne på nordjyske.dk og lytterne på henholdsvis ANR Guld FM og ANR Hit FM må klare sig uden nyt fra egnens håndboldhelte op til den anden DM-finale mod Slagelse d. 28. maj.

Det var ellers aftalt mellem sportsredaktionen på NORDJYSKE Medier og Aalborg DH-direktøren, at en journalist og en fotograf kunne følge holdet under træningslejren på Tenerife, og planlægningen var så langt, at der var lavet et sæt spilleregler for den daglige kontakt med holdet og trænerne.

Mistillid giver boykot

Aftalen løb direktøren fra tirsdag middag, hvor træner Christian Dalmose agerede budbringer i et telefonopkald til undertegnede. Senere tirsdag forklarede Ole Bach Jensen selv boykotten med mistillid.

- Det er et underligt tidspunkt den sag kommer frem på. Den har været NORDJYSKE bekendt i lang tid, så jeg synes det er mærkeligt at bringe den frem mellem to DM-finaler - de vigtigste kampe i klubbens historie. Så må folk lave deres egen konlussion om, hvorfor NORDJYSKE gør det, siger Ole Bach Jensen.

Direktørens kommentar falder chefredaktør Ulrik Haagerup, NORDJYSKE Medier, for brystet:
- Jeg ved ikke, hvad det er Ole Bach Jensen insinuerer, men vi skriver historierne, når de er klar - uden at skele til, om det passer den ene eller den anden part dårligt, siger han.

Chefredaktøren mener, Ole Bach Jensen blander håndboldholdet Aalborg DH sammen med forretningen Aalborg DH - og at direktøren forsøger at true sig ud af negativ omtale.
- Men hvis Ole Bach Jensen tror, han kan true sig til en bestemt dækning i Nordjyske Medier, så tager han fejl, siger chefredaktøren.

- Jeg truer ingen - jeg beskytter blot mit personale, siger Ole Bach Jensen.

Ro til forberedelse

Mens cheftredaktøren mener, Ole Bach Jensen blander tingene sammen, synes DH-direktøren tværtimod, at hans reaktion overfor NORDJYSKE er logisk.

- Aalborg DH er en forretning, som håndboldholdet er en del af - så man kan ikke skille det ene fra det andet. Hvis chefredaktøren ikke kan forstå det, så undrer det mig vildt, siger Ole Bach Jensen.

- Jeg har en mærkelig smag i munden på baggrund af denne sag, og derfor vil jeg beskytte mit personale på turen. De skal have ro - og det er der ikke, hvis der er en journalist fra NORDJYSKE med, fortsætter han.

Ole Bach Jensens beslutning om at udelukke NORDJYSKE Medier fra turen får ingen konsekvenser for den måde, medievirksomheden fremover agter at dække Aalborg DH´s aktiviteter. Hverken på eller udenfor banen.

- Det er Ole Bach Jensen, der bestemmer, hvem han vil have indenfor på sin træningslejr, så vi holder os da bare væk. NORDJYSKE vil dog uanfægtet dække den øvrige del af hans forretning på erhvervssiderne, siger chefredaktør Ulrik Haagerup.


Østeuropæiske metoder

Aalborg DH´s beslutning om at udelukke NORDJYSKE Medier fra træningslejren på Tenerife bliver mødt med undren hos formanden for foreningen Danske Sportsjournalister, Steen Ankerdal.
- Jeg ved godt, der er mange østeuropæiske spillere i dansk kvindehåndbold, men jeg vidste ikke, at Aalborg DH ligefrem bruger østeuropæiske metoder over for pressen, siger Steen Ankerdal.

Han mener, fænomenet er udtryk for en manglende evne til at forstå pressens rolle, men han kender kun situationen alt for godt.

- Det er desværre af og til sket, at klubber i perioder lukker af over for journalister og medier, der har skrevet kritiske historier, mens man er hjerteligt velkommen, mens spalterne er fyldt med historier, der er acceptable for dem, siger Steen Ankerdal.
- Først når de kritiske historier kommer, afsløres det, hvilke klubledere der har format - og hvilke der mangler, siger sportsjournalisternes formand.

Han mener samtidig, at klubben med sin beslutning kan sætte spillerne i et dilemma, hvis boykotten af NORDJYSKE Medier fortsætter.
- Spillerne skal så i givet fald på kommando afholde sig fra at tale med bestemte journalister, som de normalt har et fint forhold til, og det kan umuligt være positivt for dem, siger Steen Ankerdal.