Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ingen sportskandidater til Cavlingprisen

Fredag d. 16. december 2005

Ingen medlemmer af Danske Sportsjournalister er nomineret til Cavlingprisen 2005.

Cavlingkomiteen har 15. december 2005 nomineret følgende til årets Cavlingpris:


• Journalisterne Thomas Svaneborg og Niels Sandøe, Morgenavisen Jyllands-Posten, for afsløringer af forsikringsselskabet Codans magtmisbrug, nepotisme og vennetjenester i selskabets top.

• Journalist Lars Olsen for sin bog ”Det delte Danmark” om mange års forfejlet integrations-, skole- og boligpolitik, som har udviklet et parallelsamfund.

• Journalisterne Christian Andersen og Michael Klint for deres DR-dokumentar ”Hævet over mistanke” om Jens Arne Ørskov fra Løgstør, hvis dødsfald i forbindelse med en anholdelse afslører myndighedernes manglende evne og vilje til at efterforske sagen.

• Journalisterne Tom Heinemann og Morten Hansen for en artikelserie i Fagbladet 3F og nyhedsbrevet 3F om statsfinansierede, danske svinefarmes miljøsvineri i Polen samt afdækningen af de problematiske forhold i to statsejede investeringsfonde.

• Journalisterne Tino Pedersen, Lars Teilmann og Claus Kræmmergaard, Nordjyske Medier, for deres afdækning af den interne hakkeorden med chikane og samarbejdsproblemer på politigården i Hjørring.

• Journalisterne René Gummer, Pernille Steensgaard og Henrik Winther, Weekendavisen, for deres artikelserie om livets gang på Rigshospitalet.

• Journalist Christoffer Guldbrandsen for DR-dokumentaren ”Lykketoft Finale” om den tidligere socialdemokratiske formands mislykkede valgkamp.

Komiteen træder sammen 4. januar, hvor man udpeger årets Cavlingprismodtager – og 6. januar finder prisoverrækkelsen sted i Journalisternes Hus kl. 15.00.