Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Arbejdsforhold under VM-slutrunden i Tyskland

Mandag d. 30. januar 2006


I punktform lidt informationer af faglig interesse før sommerens VM-slutrunde. Alt skal tages med et forbehold, da man stadig befinder sig i den fase, hvor der kan blive justeret på arbejdsbetingelserne. Men som et vigtigt pejlemærke burde oplysningerne kunne bruges. Afsenderen er det tyske fodboldforbunds mediechef Gerd Graus.

1: TOG-KORT TIL ALLE
Alle akkrediterede journalister vil formentlig blive udstyret med et kort til "Deutsche Bahn," sådan at reportere og fotografer kan fragtes rundt på de store strækninger under VM. Deutsche Bahn svarer til DSB. Kortet er gratis og gælder til første klasse. Hvis man reserverer på forhånd, skal man betale et mindre tillæg. Arrangøren forhandler lige nu med de lokale transport-operatører (typisk metro) om en lignende ordning.

2: ADGANG TIL TRÆNING
Det tyske fodboldforbund ønsker 15 minutters aktiviteter for pressen i alle træningslejre hver dag. Nu skal FIFA overbevises om det samme. Og de respektive fodboldforbund. Formen er ikke bekræftet, men det bliver formentlig noget med, at alle lande møder med minimum to ansigter fra truppen (typisk en træner og en spiller.) I marts måned er alle spidserne samlet. Her bliver man enig om de endelige spilleregler.

3: HOLD ØJE MED MEDIACHANNEL
Nøglen til at overleve VM bliver den såkaldte mediachannel på fifaworldcup.com. Det er her, man bliver opdateret på alt omkring presseaktiviteter. Her vil man også kunne indhente reaktioner efter kampene, hvis man ikke har fået match-adgang. Det er også stedet, hvis man skal søge parkeringstilladelse etc. Sitet kører allerede nu, men dækningen vil blive endnu mere intens de kommende måneder. TIPS-bladets praktikant Morten Glinvad dækkede Confederations Cup sidste år, og han siger, at det er et stærkt værktøj.

4: PARKERING VED KAMPE
Hvis man ikke benytter de offentlige transportmidler under slutrunden, er alternativet egen bil. Her skal man først have en generel autorisation. OBS. Den skal suppleres med en "sticker" til de enkelte kampe. Man skal altså søge separat om tilladelse til de enkelte kampe.

5: GULE OG RØDE KORT HVIS MAN IKKE BRUGER SIN BILLET
Både FIFA og det tyske fodboldforbund lægger op til en hård linie over for dem, der ikke bruger deres pressebilletter til de enkelte kampe. Hvis man først har søgt og er blevet godkendt, skal man som minimum melde afbud, hvis man er forhindret. Ellers truer både det gule og det røde kort. Hvilket er ensbetydende med, at man bliver udelukket fra hele turneringen.


Med venlig hilsen
Anders Bay
Chefredaktør
TIPS-bladet
Kristen Bernikowsgade 4, 3. sal
1105 København K
Tlf. + 45 49 70 8900

Kom ind i kampen på www.tipsbladet.dk