Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Europæisk kongres i Dublin

Torsdag d. 6. april 2006

Mere end 60 delegerede ankom i dag til Jury's Ballsbridge Hotel i Dublin, hvor den europæiske kongres i UEPS finder sted i de kommende to dage.
Steen Ankerdal og Tommy Poulsen er de to delegerede fra Danske Sportsjournalister. Sidstnævnte ankom i går, Ankerdal kommer først i morgen på grund af arbejde. Hans tv-arbejdsgiver har rettighederne til Royal League, og der er finale i den nordiske turnering i aften.

De delegerede samledes første gang i aften til det, de kaldte en uformel reception på 8. sal på det irske hotel.

Peter Byrne, formand for de irske sportsjournalister ASJI, bød velkommen til den 28. europæiske kongres.
Han fortalte, at de irske arrangører har forberedt arrangementet gennem tre år.
Hans troværdighed dalede dog lidt, da han kaldte de delegerede meget unge og goodlooking...
Her kunne kun den unge kvindelige delegerede med de mange omfavnelser fra Litauen føle sig truffet.

- Irland har ry for at være et gæstfrit land. Vi modtager altid gæster med åbne arme, og vi er stolte over at være værter ved UEPS-kongressen, sagde Peter Byrne.

Jimmy Magee, irsk journalist af ældre dato, der nærmest var en entertainer ved VM-fodbold-seminaret i Frankfurt sidste år, orienterede om programmet.
Da den afgående UEFA-præsident Leif Nilsson sagde, at han ville elske Irland resten af sit liv, svarede Jim McGee:
- Det har jeg også sagt til en bestemt person engang.

Jimmy Magee går i Irland for at være manden, der kan svare på alle spørgsmål. Han er kendt over hele den grønne ø som "The Memory Man".
- Det er rigtigt nok, sagde hans kollega. Men han kan aldrig huske, hvor han parkeret sin bil.

En aften mødte Jimmy Magee tre halvfulde fyre i byen.
- Jimmy, Mister Memory Man, de siger, du ved alt.
- Det skulle jeg mene, sagde Jim.
- Okay, kan du så fortælle om, hvor vort hotel ligger...

Jim McGee bliver manden, der skal puste højt humør i kongressen rundt om den støvede dagsorden.

Leif Nilsson, medlem af UEPS-bestyrelsen i 12 år, de seneste otte år som formand, har nu kun to dage tilbage som formand. Han takkede de irske værter og sagde:

- For tre år siden spurgte jeg Jim McGee, om Irland kunne påtage sig at arrangere UEPS-kongressen 2006. Vi ville gerne blive i Europa, fordi der var valg, i stedet for have et europæisk valg ved AIPS-kongressen i Qatar.
- Da jeg var ung journalist, var jeg meget overrasket over at møde en kollega, som hjalp mig med alt muligt, selv om vi kæmpede mod hinanden om nyhederne. Det fik mig til at indse, at man godt kan hjælpe kolleger og samtidig være konkurrenter om nyhederne, og det fik mig til at gå ind i UEPS. Jeg har mødt en masse herlige kolleger, som jeg har hjulpet, og jeg tænker ofte på den britiske fyr, der åbnede mine øjne for den del af sportsjournalistikkens verden, sagde UEPS-præsidenten.

Der snakkes meget i kulissen her på hotellet i Dublin.
Den nordiske delegation var samlet i aften, og Leif Nilsson foreslog, at de nordiske lande stod sammen om at stemme på Steen Ankerdal.

Lobbysnakken fortæller, at Yannis Daras fra Grækenland er den rette mand til kassererposten. Han var også på besøg hos de nordiske delegerede i aften og efterlod et fint indtryk.
Den sympatiske Erw Barthel fra Luxembourg trækker sig tilbage i morgen. Han er en af vore venner gennem flere år. Han styrer en lille forening på 45 medlemmer, og han kunne fortælle om, at der er et modsætningsforhold mellem de skrivende og de elektroniske journalister i Luxembourg, selv om de er så få.

Derimod går snakken om præsidentformandsposten på, at ingen har fundet ud af, hvem Piotr Rabukhin fra Hviderusland er - og at Jerzy Jakobsche fra Polen ikke er nogen ledertype. Han har ingen visioner, og han var ofte fraværende til de få UEPS-bestyrelsesmøder i de fire år, han bekædte posten som vicepræsident i UEPS.
Hans eneste bedrift i UEPS på det seneste var at styre afstemningen om årets sportsudøver, og ikke mindst de personer, der har siddet sammen med ham i UEPS-ledelsen, peger på, at han ikke er den rette mand til posten.

Steen Ankerdal og Jerzy Jakobsche får begge mulighed for at fremlægge deres erklæring på mødet på lørdag, før valget finder sted.
Fredagens dagsorden handler om beretninger fra den nuværende ledelse.

Gianni Merlo, nyvalgt AIPS-præsident fra Italien, er også kommet til Irland. Han virker afslappet, og han har meddelt, at han ikke vil støtte nogen af præsidentkandidaterne på bekostning af andre, fordi både Steen Ankerdal og Jerzy Jakobsche støttede Merlo ved AIPS-valget.
Hviderusseren er der ingen, der regner med.

Under lobbysnakken blev det påpeget, at det er meget vigtigt for UEPS at få en selvstændig og fremtrædende position som en europæisk afdeling af AIPS, og at det er vigtigt at undgå, at UEPS bliver styret af AIPS.

Det bliver en stor opgave for den nye præsident, uanset om det bliver Steen Ankerdal eller den lille polske kandidat, der går rundt med et smil som en amerikansk præsidentkandidat og laver et meget systematisk lobbyarbejde.