Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Kort nyt fra Dublin

Fredag d. 7. april 2006

UEFA bevilgede i 2005 et beløb på 50.000 schweizerfrancs til UEPS, og UEFA er villig til at støtte UEPS med yderligere 50.000 schweizerfrancs i de næste to år for at fortsætte seminar-programmet, sagde formand Leif Nilsson i sin beretning.
..............
Yannis Daras fra Grækenland, der er den ene af to kandidater til kassererposten i UEPS i morgen, sagde, at han har tilsagn fra fire sponsorer, bl.a. Toyota, der vil skyde penge i UEPS, så der bliver råd til flere aktiviteter.
.............
Dublin var vært for AIPS-kongressen i 1975. Senere gik organisationen helt i stå, fordi kassereren og sekretæren røg i totterne på hinanden. Først i 2000 kom ASJI på fode igen, og nu kører det fint. Årsagen: Sekretæren betingede sig, at han også ville være kasserer for at forhindre, at det gamle problem opstod igen.
.......
32 lande deltager i kongressen:
Østrig, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjekkiet, Estland, Finland, Frankrig, Tyskland, England, Georgien, Grækenland, Ungarn, Island, Irland, Italien, Litauen, Luxembourg, Malta, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet, Ukraine, Rusland og Aserbadsjan.
Rumænien kom til på sidstedagen, så der var 33.
......
Følgende lande er ikke repræsenteret:
Albanien, Armenien, Hviderusland, Bosnien, Makedonien, Israel, Letland, Liechtenstein, Moldavien, Monaco, Holland, San Marino, Serbien og Spanien.
.....
Netop antallet af østeuropæiske stater gør, at formandsvalget i morgen er meget åbent. De fleste er klar over, at Steen Ankerdal er en bedre leder end den polske formandskandidat, men polakken har støtte fra flere østeuropæiske lande, og så er der andre, der mener, at Nordens dominerende rolle i UEPS bare er for meget.
Adolf Erlingsson fra Island er opstillet som kandidat til vicepræsidentposten, og der er lande, som gerne vil støtte Steen Ankerdal som formand, men som ikke vil have en dansk præsident og en islandsk vicepræsident.
.....
Leif Nilsson, formand for UEPS, var selv ordstyrer på kongressen.
.......
Sverige stod bag et forslag om at skære UEPS-bestyrelsen ned fra 12 til otte medlemmer.
Leif Nilsson er formand for de svenske sportsjournalister.
UEPS-bestyrelsen var modstander af forslaget fra de svenske sportsjournalister, meddelte Leif Nilsson, der også er formand for UEPS.
Danske Sportsjournalister spurgte fra talerstolen, hvor Leif Nilsson befandt sig i denne sag - omkring et forslag, som hans egen forening havde fremsat, og som han var med til at skyde ned fra sin formandsstol i UEPS.
Han svarede, at UEPS-bestyrelsen havde stemt om forslaget og lod dermed forstå, at han var kommet i mindretal i UEPS-bestyrelsen.
Ved afstemningen stemte kun fem ja til det svenske forslag.
Leif Nilsson stemte ikke for sit eget forslag.
.........
Hans Joachim Zwingmann, tysk repræsentant, kunne fortælle, at antallet af udbrydere i det tyske sportsjournalistforbund nu er reduceret fra 24 til 20. Fire af udbryderne har meldt sig ind i foreningen igen.
Du kan læse meget mere om den sag i det nye nummer af "Den Gyldne Pen", der udkommer i næste uge.
......
Finland har 1300 medlemmer, heraf er 600 B-medlemmer. Det er folk, der skriver om sport, men som har andet arbejde ved siden af.
Finland har ikke problemer med plads til pressefolkene på nogle af deres arenaer, fortalte deres nye formand Esa Maaranen.
........
To af de fire planlagte seminarer med UEFA blev aflyst.
London - fordi det var i juni, da UEFA-folkene har travlt, og Moskva, fordi det var for dyrt i den russiske hovedstad. Det er planen at lave et seminar for østblokken i en by, der er billigere end Moskva. Det er op til den nyvalgte ledelse.
.....
- Vi har ikke brug for "bystanders" i UEPS-ledelsen, sagde generalsekretær Morley Myers i sin beretning.
Han ønsker også mere effektive bestyrelsesmedlemmer.
.......
UEPS har forbedret sit regnskab fra 19.538,45 euro til 36.673,94 euro i det forløbne år med status den 31. december 2005. Årsoverskuddet var 17.135,49 euro, sagde Erw Barthel i sin sidste beretning som kasserer.
Han forklarede, at den dyre rejsekonto skyldtes formandens store aktivitet.
Det fik Charles Camenzuli fra Malta, generalsekretær i AIPS, til at sige, at det ikke var ret meget, UEPS havde fået for pengene. Ingen modsagde ham.
--------
UEPS har oprettet en ny hjemmeside på adressen www.UEPS-media.com.
AIPS-media.com er hovedforbundets hjemmeside.
AIPS-præsident Gianni Merlo er rasende over, at UEPS vil have sin egen hjemmeside. Han er sur over, at der skal bruges penge på den slags. Merlo vil have én hjemmeside for AIPS og alle underorganisationerne.
Det gik grækeren Yannis Daris til at sige:
- Vi skal complete, ikke compete...
AIPS og UEPS skal supplere hinanden, ikke konkurrere med hinanden.
Merlo advarede også mod at oprette to kontorer i stedet for ét. Han foreslog at bruge det elektroniske via Skype, så man kan holde møde uden at rejse.
.....
Gæstetaler på første del af kongressen var den irsike minister Seamus Brennan, social- og familieminister. Han citerede Ernest Hemingway for at sige, at der kun var tre rigtige sportsgrene, motorløb, bjergbestigning og tyrefægtning.
- Det er jeg dog ikke enig i. Vi har ikke tyrefægtning i Irland, sagde Seamus Brennan...
- Sport har betydet meget for Irland gennem årene. Vi har haft mange mørke kapitler i historien, men sporten har hjulpet os videre. I gamle dage var Irland lykkelig for at være med i store begivenheder. Nu forventer vi at vinde store trofæer, og til september er Irland for første gang arrangør af Ryder Cup'en i golf. Vi har investeret mere end 400 millioner euro i sportsfaciliteter de seneste år. I gamle dage var der sport på tv én gang om ugen. I dag kan vi se sport 24 timer i døgnet alle ugens syv dage. Hvis der ikke er andet, kan vi endda se traktortræk fra Skandinavien, sagde ministeren.
- Irland har for vane at forene business og fornøjelser. Det handler bare om at finde den rette balance, sluttede Seamus Brennan, der fik en gave af UEPS-formand Leif Nilsson.
......
Der er stadig tre kandidater til formandsposten i UEPS, når der er valg i morgen, lørdag.
Hviderusseren Piotr Rabukhin er kandidat, men kommer ikke til Dublin. Han har blot sendt et brev, hvori han gør opmærksom på, at han stemmer på sig selv...
Den stemme er dog ikke gyldig. Han kan godt være kandidat uden at være til stede, men han kan ikke stemme uden at møde op personligt.
.......
Fredag eftermiddag bød på sightseeing på den golfbane, der danner rammen om Ryder's Cup til september. Ryder's cup er den tredjestørste sportsbegivenhed, kun overgået af VM i fodbold og De Olympiske Lege, og irerne er meget stolte over, at de har fået dette arrangement.
De ansvarlige fra golfbanen og arrangørerne fortalte om de mange timers forarbejde til den store begivenhed til september, sikkerhedsforanstaltninger osv.
En af de ubekendte faktorer er det drilske vejr på den grønne ø.
...............
På kongressen i formiddag meddelte Murat Agca fra Tyrkiet, at han ville overveje sin kandidatur som kasserer i UEPS. Han var modkandidat til Yannis Daras, Grækenland.
I eftermiddag sagde Murat Agca, at han havde besluttet at trække sin kandidatur til kassererposten, fordi han mener, Yannis er mere erfaren og dermed den rette mand til posten.
.................
UEPS-bestyrelsen består af 12 medlemmer, men kun de 10 er til stede i Dublin.
Michailis Gavrielides, Cypern, et af de 12 medlemmer, er den ene af de to, og han har via sin delegerede landsmand meddelt, at han ikke stiller op til valget i morgen. Han var opstillet som almindeligt bestyrelsesmedlem.
Det andet bestyrelsesmedlem, der ikke er til stede, er en russer, som de andre bestyrelsesmedlemmer ikke har set siden 2003.
Seks af de 12 bestyrelsesmedlemmer stiller ikke op til genvalg.
Jimmy Magee fra Irland, vært for kongressen, der gik ind i UEPS-ledelsen, fordi Irland skulle arrangere kongressen, stiller op til genvalg.
Hvis Steen Ankerdal ikke bliver valgt som formand, er han opstillet som almindeligt bestyrelsesmedlem. Det samme er hans polske konkurrent Jerzy Jakobsche.
.....
Jean Paul Savart fra Frankrig var i kampvalg om vicepræsidentposten.
Efter valget gik han på talerstolen og takkede for tilliden.
- Det havde jeg ikke regnet med. Mange tak, sagde Jean Paul Savart.
- Undskyld, men der er noget, du har misforstået, sagde Leif Nilsson. Du tabte med 18-13.
- Nå, sagde en måbende franskmand. Jeg troede, jeg havde vundet.
.........
Cars Stenfeldt fra Sverige, æresmedlem, var gæst på kongressen i Irland. Han blev hyldet på sin 78 års fødselsdag på mødet i dag.
.....
Næste kongres afvikles i Bregenz i Østrig fra 14. til 20. maj 2007. Det er meget tvivlsomt, om Danmark er repræsenteret ved den lejlighed.