Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Dødsfald

Lørdag d. 29. april 2006

Erik Hveisel Hansen, tidligere sportsredaktør på Vejle Amts Folkeblad, er død. Han blev 79 år.

Erik Hveisel Hansen dyrkede sin store interesse for sport som fodboldspiller i Vejle Boldklub allerede som dreng.
Han blev udlært typograf og håndsætter og fik derigennem tilnavnet "Sætter", som fulgte ham resten af livet.

Erik Hveisel Hansen valgte at tage springet og tog en uddannelse som journalist. Han blev redaktør for VAF's ugeavis, men det var forudsigeligt, at han havnede på sportsredaktionen, der stod hans hjerte meget nær.

Han blev ansat som sportsjournalist og udnævnt som sportsredaktør i 1981. En post, han beklædte i 11 år, indtil han blev pensioneret i 1992.

Erik Hveisels hjertebarn var Vejle Boldklub. Han dækkede VB for sin avis, men var også en trofast arbejdskraft i Vejle Boldklub, hvor han forsøgte at hjælpe alle de steder, han kunne.

Erik Hveisel dækkede også fodboldlandsholdet. Han var VAF's udsendte medarbejder til EM i Frankrig i 1984 og VM i Mexico i 1986.

Altid var Erik Hveisel en god og hyggelig kollega, som faldt godt ind i sammenholdet med kolleger.
Han havde dog også glæde af sine journalistkolleger, da han under en spadseretur i London begik den klassiske fejl at kigge efter trafikken i den forkerte side, hvorefter han trådte lige ud foran en taxa. Hveisel havde glemt, at englænderne kørte i venstre side, og havde det ikke været for en snarrådig kollega, der tog ham i kravetøjet og fik ham hevet ind på fortovet, er det ikke svært at forestille sig, hvad der kunne være sket.
Hveisel tog det med godt humør - det samme gjorde han i en fransk lufthavn, da han skulle med fly til Danmarks kamp mod Spanien i Lyon - men ikke kunne finde sin flyvebillet. Den lå i hans jakkelomme i kufferten - og den fandt han først, da han kom frem til hotellet i Lyon efter en masse tovtrækkeri med det franske lufthavnspersonale.
Også den episode tog Hveisel med godt humør, selv om den var ubehagelig i de minutter, problemerne stod på. Han nåede frem til landskampen i Lyon, takket være gode kolleger.

Omvendt var Erik Hveisel altid den, der sørgede for, at alle aftalte tider blev overholdt. Han var morgenmand, og det er ikke tilfældet for alle kolleger på reportageturene.

Hveisel var en helt igennem rar og venlig kollega, som man kun kunne holde af. Han havde store menneskelige egenskaber, var altid hjælpsom, positiv og taknemmelig.

Efter at han stoppede på Vejle Amts Folkeblad i 1992, var han i mange år aktiv i Vejle Boldklub, hvor han både lavede kampprogrammer og det traditionsrige årsskrift, der er udkommet hvert år siden 1954.

Selv om han blev ramt af en hjerneblødning for 10 år siden, fortsatte han med den indsats, han var i stand til at yde, og han bevarede dermed kontakten til de kolleger, der dækkede Vejle Boldklubs kampe.

Erik Hveisel efterlader sig sin trofaste hustru gennem et langt liv, Jytte, og børnene Vibeke og Michael.
Han motiverede iøvrigt sin bror, den tidligere VB-divisionsspiller Tage Hveisel Hansens søn Jens til at vælge en tilværelse som journalist, og Jens Hveisel blev årets sportsjournalist i 2001.

Erik Hveisel bliver begravet tirsdag den 2. maj kl. 13.00 fra Vor Frelsers Kirke i Vejle.