Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Årets sportsjournalist

Tirsdag d. 4. maj 1999

Leif Rasmussen fra Fyens Stiftstidende blev "Årets Sportsjournalist 1999". Han modtog "Den Gyldne Pen" af formand Steen Ankerdal på generalforsamlingen.
-Vi har valgt en herre, der er kritisk og lægger vægt på det journalistiske, sagde Steen Ankerdal. Han oplever, at sportsarrangører forsøger omklamring, men det får de aldrig noget ud af hos ham. Trods tidens smagløshed og knæfald for penge holder "Årets Sportsjournalist" den journalistiske fane højt. Han løber ikke med den store flok. Han glemmer aldrig, at han arbejder i læsernes tjeneste. Det er ingen selvfølge i vores branche.
- Den lokale andedams snadder preller af på ham, uanset om det er millionærer eller byrådsspidser, han lægger sig ud med. Han er et eksempel på, at et journalistisk job i et lokalt område er et af de vanskeligste at håndtere. Han lever op til Sven Ove Gades gamle ord "Et ansvar, der ikke er personligt, er ikke noget ansvar".
- Der går længe mellem, at store mænd springer af Assens. Det er 300 år siden, det skete. I fordums tid var det Peter Willemoes. I dag er det Leif Rasmussen, sagde Steen Ankerdal.
En stærkt bevæget Leif Rasmussen takkede på bedste amerikanske Oscar-vis. Også familien fik en tak med.
- Tak til Danske Sportsjournalister. Tak for denne pris. Jeg er meget stolt over den. Den er givet mig af mine egne kolleger, og det er det højeste, man kan opnå. Jeg er ydmyg, når jeg ser på listen over alle dem, der har fået prisen tidligere, og endnu mere over alle dem, der aldrig har fået den.
- Jeg er glad for, at kritisk journalistik har vundet indpas på Fyens Stiftstidende. Vi ser det ikke som vort mål at gøre sportsfolkene til folkehelte, men vil hellere lave journalistiske historier. Det er efter vores opfattelse bedre historier, sagde Leif Rasmussen.1