Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Henning Hauth fylder 75 år i dag

Torsdag d. 24. august 2006

Henning Hauth, en af veteranerne i dansk sportsjournalistik, fylder 75 år i dag.

Henning Hauth er stadig medlem af DS. Han bor i Hørnholm og er still going strong.

Henning Hauth begyndte på B.T. fra 1961 til 63 og kom derfra til Berlingske Tidendes sportsredaktion.
I 1978 skiftede han til Danmarks Radio, hvor han var ansat, indtil han valgte at nyde sit otium.

Henning Hauth kom i fokus i 1960, da han var ansat i DBU under generalsekretær Erik Hyldstrup. Han skulle som sekretær for DBU's udtagelseskomité med det fly, der styrtede ned i Kastrup Lufthavn den 16. juli 1960, men var en af dem, der af forskellige grunde blev omdirigeret til kampen i Herning.

Her er den dramatiske dag med Henning Hauths egne ord:
- Da vi mødte op i Kastrup Lufthavn, fik vi at vide, at det oprindeligt bestilte fly, der kunne tage samtlige passagerer, spillere, UK-folk og mig, ikke var til rådighed. Man måtte i stedet tage til takke med et mindre fly. Det betød, at UK-medlemmer og jeg måtte blive tilbage og i stedet bestille en taxa og sætte kursen mod Herning ad landevejen.
- Taxa'en med UK-medlemmer og mig selv blev alarmeret over radioen på Amager Landevej og kaldt tilbage til
lufthavnen. Flystyrtet og katastrofen var en realitet. Fra det øjeblik foregik det for mit vedkommende i en choktilstand. Jeg nåede lige at ringe til min kone Birte netop som nyheden bragede ud på radio/tv, og derefter gik turen til Sundby Hospital, hvor spillerne en for en og luftkaptajnen - som overlevede- blev bragt ind. En tilkaldt fuldmægtig i DBU påtog sig den tunge opgave at medvirke ved identifikationen af hver enkelt spiller. En opgave jeg, indrømmet, var ude af stand til at løse, dybt chokeret som jeg stadig var.
- Efter endnu nogle timer fik jeg lov at tage hjem til min familie. Birte var gravid med Lars, der blev født i december. Siden fulgte den kolossale pressedækning og senere de officielle begravelser. Jeg glemmer aldrig den 16. juli 1960. Aldrig. OL-sølv eller ej.

Året efter fik Henning Hauth job på B.T. i stedet for Flemming Nielsen, der blev professionel i Italien, og han nyder stadig stor respekt hos alle dem, der har krydset hans vej i den danske sportspresse.
Sønnen Lars har også valgt journalist-vejen, selv om han også har været en af de allerbedste bordtennisspillere i Danmark.