Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Analyse af sport på dansk tv

Lørdag d. 18. november 2006

Invitation til
medier og idrætsforbund

17. november 2006
Oplæg og debat om ny Idan-rapport ’Sport på dansk tv’
Idrættens Analyseinstitut offentliggør torsdag, den 30. november rapporten ’Sport på dansk tv - en analyse af samspillet mellem sport og dansk tv, 1993-2005’

Danskerne har i perioden 1993-2005 set 3,8 mia. timers sport i tv på de syv største danske tv-kanaler. Rapporten dokumenterer og analyserer den faktiske tv-sening og interesse for dansk sport siden 1993 idrætsgren for idrætsgren, men kommer samtidig med en række perspektiverende bud på såvel tv’s som idrætsgrenenes forvaltning af medierettighederne i en tid, da det enorme udbud af tv-sport har ført til et stadigt snævrere mediebillede og en dalende gennemslagskraft for den enkelte udsendelse.

Rapporten ser også fremad og anviser nogle teknologiske og kommunikationsmæssige muligheder, som idrætsgrenene i højere grad kunne benytte sig af – måske sågar i fællesskab?

På mødet vil rapportens forfatter, medieanalytiker Martin Hedal, gennemgå rapportens hovedpunkter og vigtigste pointer. Derefter har vi inviteret en række fremtrædende medie- og idrætsrepræsentanter til at kommentere og debattere rapporten og tv-fremtiden for dansk idræt:

• Sportschef Olav Skaaning Andersen, DR
• Nyhedschef John Jäger og redaktionschef John Hansen, TV 2 Sporten
• Kommunikationschef Morten Mølholm Hansen, Danmarks Idræts-Forbund.

På mødet bliver der både mulighed for at stille uddybende spørgsmål til rapporten og til ganske uformelt at diskutere samspillet mellem tv og sport mellem de fremmødte repræsentanter for medierne og idrætten.

Rapporten på 201 sider kan fra den 30. november bestilles i trykt form for kr. 350,00 inkl. moms hos Idrættens Analyseinstitut eller downloades gratis på hjemmesiden www.idan.dk.

Mødet afholdes hos Idrættens Analyseinstitut, Kanonbådsvej 12 A, 1437 København K, torsdag den 30. november kl. 13.00. Mødet er åbent for medier og repræsentanter for idrætsorganisationer. Pladsen er begrænset og tilmelding er nødvendig senest den 24. november. Send en email til: henrik.brandt@idan.dk

Med venlig hilsen

Henrik H. Brandt
Direktør