Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Akkrediteringer til OL i 2008

Søndag d. 24. december 2006


Til redaktionerne

Fra Danske Sportsjournalister – fra Steen AnkerdalPå baggrund af den foreløbige fordeling, modtagne indsigelser – og forsøg på at få flere specialakkrediteringer er vi nået frem til denne fordeling af 27 journalistpladser (E-akkrediteringer) og 7 pressefotograf-akkrediteringer (Ep).Bådmagasinet var i første omgang tilgodeset med en specialakkreditering til sejlsport, men efter samråd med DIF har vi nulstillet tildelingen af specialakkrediteringen.Det fremgår nemlig ikke, hvilke sportsgrene kvoten for specialakkrediteringer er rettet mod, derfor har vi i første omgang undladt at fordele den ene specialfotografplads, vi har fået. Vi søger i stedet at få de tre specialakkrediteringer til journalister og den ene til specialfotograf, som der er søgt om.

Først når det er afklaret, om vi kan få flere specialakkrediteringer, vil kvoten blive fordelt.De fulde journalist- og fotoakkrediteringer er fordelt således:

Avis Journalist (E) Fotograf (Ep).Berlingske Tidende. 2 1

BT 2 1

Jyllandsposten 3 1

Dato 1 0

Ekstra Bladet 3 1

Herning Folkeblad 1 0

Fyens Stiftstidende 1 0

Her og Nu 1 0

Jydske Vestkysten 1 0

KunSport 1 0

Nordjyske Stiftstid 1 0

Politiken 4 1

Ritzau 4 0

Preben B. Søborg 0 1

Se og Hør 1 0

Scanpix 0 1

Aarhus Stiftstidende 1 0

I alt 27 7Politiken har gjort indsigelse over at have søgt seks journalistakkrediteringer, men kun fået fire. Fyens Stiftstidende har tilsvarende gjort indsigelse over ikke at have fået en fotograf-akkreditering. Nyhedsavisen har efter deadline søgt akkreditering til en journalist.Med 27 E-akkrediteringer til fordeling blandt 17 forskellige medier, der samlet ønskede 30 akkrediteringer, mener vi i rimelig grad at have tilgodeset de enkelte ansøgere.Nyhedsavisen indtager sammen med Politiken øverste plads på ventelisten for E-akkrediteringer, såfremt der skulle komme tildelte akkrediteringer retur. Det samme gælder Fyens Stiftstidende i relation til fotografakkrediteringer (Ep).

Med hensyn til Ep ansøgere, hvor der var 11 til 7 pladser, blev det for fire år siden aftalt, at evt. freelance-fotografer, der søgte akkreditering til 2008 skulle vurderes på lige fod med dagbladsfotografer og ugeblads-fotografer. Både til OL 2000 og 2004 blev der givet præference til dagbladenes og fotobureauernes fotografer.

Derfor er en fuld fotoakkreditering givet til freelance Preben B. Søborg, der ved de foregående to OL’er ikke blev tilgodeset med en fuld foto-akkreditering.De blade, der ikke har fået fotograf-akkreditering som ønsket, opfordres derfor til at få dækket deres behov gennem aftaler med Scanpix, Polfoto og Preben B. Søborg.Med venlig hilsen og ønsket om god jul og godt nytår

Steen Ankerdal, DS