Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

De 15 nominerede til titlen som årets sportsjournalist

Onsdag d. 17. januar 2007


Medlemmerne har indstillet følgende 15 kandidater til titlen som årets sportsjournalis.
Bestyrelsen har i år kunnet godkende samtlige indstillinger, da både de nominerede og de, der har indstillet dem, er medlemmer af Danske Sportsjournalister.
Her er de 15 nominerede med begrundelserne:

1. DK4's sportsredaktion - kultredaktionens reportere har med stor ildhu og engagement formået at formidle, hvad der sker hele vejen rundt i dansk eliteidræt. DK4 lever op til at skabe et mangfoldigt og nuanceret billede af dagens idræts-Danmark. DK4 gør op med det smalsporede mediebillede med fokus på håndbold, fodbold, cykling og lidt på ishockey og golf.

2. Lars Rønbøg, free lande fotograf, var manden bag årets håndboldfoto i 2005 og vandt det internationale håndboldforbunds konkurrence om årets sportsfoto, et billede af Viborg HK's Champions League-kamp mod Dunaferr, i 2006. Han har holdt stilen i 2006 med sportsfotos af høj kvalitet.

3. Brian Askvig, sportsjournalist på Ekstra Bladet, skrev Jesper Skibby-bogen "Forstå mig ret". En bog, der satte sporten til debat og rykkede ved illusionerne omkring en folkekær idrætsmand.

4. Chr. Hüttemeier, journalist på Politiken, repræsenterer stædighed og kritisk sans i sin tilgang til sportsjournalistikken. Han leverede årets væsentligste historie i samarbejde med Politikens researchafdeling om Tyler Hamiltons dopingprogram og har en sjældent god fornemmelse for timing. Desuden satte han nye standarder for kontinuerlig sportsdækning med fodbold-VM på tommelfingeren.

5. Mads Wehlast, sportsjournalist på Ekstra Bladet, var i 2006 leverandør af en stribe nyheder, der fik konkurrenterne til at tabe kæben af misundelse, bl.a. en solohistorie på René Meulensteens ansættelse som træner i Brøndby. Han har et højt stabilt bundniveau.

6. Michael Qureshi, sportsjournalist på B.T., er en ærgerrig nyhedsjournalist, der viste næse for nyheder og blik for de mest fascinerende historier på Real Madrid og Thomas Gravesen. Han krydrede et ophold i den spanske hovedstad med solointerviews med sportens største navne. Også på dansk grund har han haft masser af solohistorier og en kritisk, kontant og pågående dækning af sit stofområde.

7. Luna Christofi, TV3, er en internationalt anerkendt fodboldjournalist, der som ingen andre via sin kompetence og ihærdighed og charme kan få adgang til de største fodboldnavne i Europa. Hun leverer altid insigtsfulde og kvalitetsprægede reportager og interviews selv under de mest vanskelige arbejdsforhold.

8. Ib Søby, sportsredaktør på DK4, holder en høj standard med at vise speedway, basketball og boksning. Desuden har han tilføjet den almindelige debat et kompetent sportspanel. Et tiltag, der virker seriøst. DK4 er ikke nogen lille kanal længere.

9. Mads Wehlast/Klaus Egelund, sportsreportere på Ekstra Bladet, har gennem enorm flid været Danmarks førende nyhedsjournalister på fodboldfronten, især den hjemlige. De har haft mange solonyheder og kunne afsløre, at Brøndby hentede den totalt ukendte hollænder René Meulensteen som ny træner.

10. Fyens Stiftstídendes sportsredaktion valgte at udgive et VM-tillæg og brugte krudt på alt det, der var uden om VM uden at slippe fodbolden. De besøgte luderne i Dortmund, Helmut Rahns grav i Essen og havde også en spiseguide "Das Essen", forsynet med en ordbog. FS fortalte om mennesker og skæbner rundt om VM og trak dermed læsere, der ikke er traditionelle sportslæsere, til.

11. Lars Werge, sportsjournalist på Eksra Bladet, formåede at bringe læserne tæt på en verden af dopingmisbrug, bedrag og løgne. Alt blev fortalt med en usædvanlig indsigt, velplacerede kilder og et sprog, der tilhører branchens absolut bedste. Desuden skrev han klummer, der emmede af indsigt med en kritisk dopingholdning. Han var først med mistanken mod Floyd Landis og beviste dermed også sin evne til nyhedsjournalistik.

12. Rasmus Bech, redaktør på Politikens Sport, havde solohistorien om kronprinsens kandidatur til IOC, er en fremragende skribent med plads til humor og et raffineret sprog, kreativ med skæve vinkler, historiske artikler om bl.a. "lille henrivende Inge" og markante klummer, der er blevet skarpere end tidligere.

13. Dan Philipsen, sportsjournalist på JP, har gennem klassiske dyder som vedholdenhed, udholdenhed og seriøsitet leveret en lang stribe af dagsordensættende nyheder, interviews og baggrundshistorier inden for håndboldsporten. Af sager, hvor Dan Philipsen har været nyhedsførende, kan nævnes Anja Andersens Roskilde-flirt, FCK's problemer med Katalin Palinger og historien om, hvordan Søren Høg blev presset væk fra posten som formand for DHF.

14. LPS-redaktionen, TV2 (Lige på og sport-redaktionen) har udmærket sig ved deres nødvendige arbejde med at gå dybere med problemstillinger omkring sporten. De har ambitionerne på sportsjournalistikkens vegne og forstår gang på gang også at kunne udfylde dem. Der har været flere gennemarbejdede og dagsordensættende indslag fra den dygtige redaktion i 2006.

15. Benjamin Munk Povlsen, JP, har med sin fortællende journalistik bidraget med et nyt element i sportsjournalistikken. Det var nyskabende i fem kapitler at fortælle om 25-årige Karthebaan Nagenthiraja "vanvidsløb" i og imod bjergmassiverne omkring Mont Blanc. Artiklerne blev bragt fra den 4. september 2006 til den 8. september 2006 og var også et eksempel på et fortrinligt samarbejde mellem journalist og fotograf (Stine Larsen)..