Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Tysk OL-skandale

Tirsdag d. 26. september 2000

Olympia:
Skandal bei Akkreditierung.

Ja, det står der på forsiden af det tyske blad "Der Sportjournalist", medlemsblad for vore tyske kolleger og udgivet af Verband Deutscher Sportjournalisten.

Tyskerne er rasende over, at en forretningsmand er blevet akkreditering på pressetribunen ved OL i Sydney.

- Foreningens indsats for "en ren pressetribune" er blevet en kamp mod vindmøller, skriver VDS-forretningsfører Werner Kirschstein i medlemsbladet.

Det er repræsentanten for bladet "Reiter Revue", der viser sig at være forretningsmanden Uwe Spenlen.

- Et slag i ansigtet for kollegerne på ridesportsscenen, skriver Werner Kirschstein. Vi kender Spenlen alle sammen og ved, han er forretningsmand i Rheinland. Grundlægger af den traditionelle dressurturnering på øen Grafenwerth ved Bonn og international dressurdommer.

Karl-Heinz Cammann, VDS-ærespræsident, gør opmærksom på den skarpe kritik, der er kommet, fordi Spenlen er blevet presseakkrediteret.

VDS har bedt om en forklaring - og den lyder:
Mange fagblade har ikke råd til at ansætte fuldtidsjournalister. Derfor er der givet grønt lys for Uwe Spenlen.

VDS er rystet, for "Reiter Revue" hører hjemme i et forlagsselskab i Düsseldorf, hvor en af de 10 største abonnementsaviser i Tyskland hører hjemme.

VDS køber derfor ikke forklaringen om, at man ikke har råd til at sende en fuldtidsjournalist til Sydney.

Vore tyske kolleger langer ud efter de to redaktører, der har søgt akkrediteringen for Uwe Spenlen. De to redaktører - iøvrigt kvinder - har begge en fortid hos Bild-Zeitung.

Samtidig har tyskerne oplevet at sige nej til en akkreditering til en fuldtids ridesports journalist Donata von Preussen.

Under arbejdet i Sydney har Karl Heinz Cammann dog fået gennemført, at Uwe Spenlen ikke har nogen adgang til pressearbejdspladserne.

Danske Sportsjournalister fik et par afbud fra de først-akkrediterede, og vi oplevede ikke, at nogen af vore medlemmer fik afslag på ansøgningen om OL-akkreditering, ligesom vi ikke har haft eksempler på forretningsfolk og lignende, der ønskede at akkreditere sig under påskud af at være arbejdende journalister.