Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Seertal

Fredag d. 13. oktober 2000


Knap halvdelen af seerne fulgte Nordirland - Danmark

Lørdag den 7. oktober transmitterede TvDanmark 1 endnu engang dansk landsholdsfodbold i forbindelse med VM-kvalifikationskampene til 2002. I forhold til september måned, hvor Danmark spillede mod Island, forbedrede TvDanmark 1 i weekenden markant sin seerandel i nationalt univers med 66%.

TvDanmark 1 var således med en seerandel på 45,6 procent markedsleder i den periode kampen Nordirland – Danmark blev transmitteret. Blandt dem, der kan modtage TvDanmark 1, gik TvDanmark 1 fra 47,9 procent i seerandel fra kampen Island – Danmark til 67,5 procent. Dvs. en forbedring på 41% i eget univers.

I alt var der gennemsnitlig 342.000 seere i målgruppen 4+, og transmissionen nåede sit højdepunkt i 2. halvleg, hvor 417.000 så med. De gennemsnitlige seertal var fordelt på 307.000 i 1. halvleg og 376.000 i 2. halvleg.

Hele 479.000 af de danske seere var på et tidspunkt i selskab med det danske landshold.

- Jeg er meget glad for seertallene i lørdags. En share blandt dem, der kan modtage TvDanmark 1, på 67,5 taler sit eget klare sprog. Dernæst glæder jeg mig over, at makkerparret Peter Grønborg og Poul Hansen leverede varen i form af fremragende kommentering af selve kampen og en inspireret, pletfri afvikling af vores studiedel på Windsor Park Stadion i Nordirland. I det hele taget viste produktionen af både fredagens boksestævne fra Næstved og afviklingen af VM-kvalifikationskampene lørdag, at sporten er gode hænder på TvDanmark 1, siger programdirektør Paul Gazan.


For yderligere oplysninger kontakt venligst:
TvDanmarks programdirektør Paul Gazan tlf.: 21 71 96 21.

TvDanmark 1 og TvDanmark 2 gik i luften den 3. januar år 2000. TvDanmark-kanalerne er rig på danske produktioner som ”Biker-Jens”, ”Jægersoldaterne”, ”48 Timer” og ”Villa Medusa”. Det er på TvDanmark 1, at vi blandt meget andet præsenterer dansk, professionel boksning fra Team Palle, landsholdets VM-kvalifikationskampe på udebane og masser af storfilm. På TvDanmark 2 viser vi programmer for de unge voksne. Her finder man programmer som ”Skadestuen”, ”Bryllupper” og ”Helt til grin”. Derudover kan TvDanmark 2 til foråret 2001 præsentere programformatet ”Big Brother”. Det er også her, at man finder de lokale programmer og de daglige lokale nyheder. Signalet for TvDanmark 2 sendes via det lokale netværk, som består af femten lokal-TV stationer: TvDanmark 2/Kanal 2 (København), TvDanmark 2 Næstved, TvDanmark 2 Vestsjælland (Slagelse), TvDanmark 2 Fyn (Odense), TvDanmark 2 Østjylland (Århus), TvDanmark 2 Midtjylland (Herning), TvDanmark 2 Aalborg, TvDanmark 2 Sydsjælland (Vordingborg), TvDanmark 2 Sydfyn (Svendborg), TvDanmark 2 Lolland Falster (Nakskov), TvDanmark 2 Esbjerg, TvDanmark 2 Sønderborg, TvDanmark 2 Aabenraa, TvDanmark 2 Trekanten samt TvDanmark 2 Haderslev.