Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Forlig

Onsdag d. 12. september 2007

Ritzaus Bureau skriver:

Dagbladet B.T. har indgået forlig med den norske cykelrytter Kurt Asle Arvesen og cykelholdet Team CSC i sagen om en artikel, der blev lagt på bt.dk den 22. juni om eftermiddagen.
I artiklen stod der, at Arvesen havde afleveret en dopingprøve, der viste mistænkelige værdier. B.T. erkendte dog kort tid efter, at der var tale om en fejl og pillede historien af netavisen, samtidig med at man bragte en beklagelse. Sammen med CSC-advokat Henrik Schlüter nåede man efterfølgende frem til, at nordmanden var berettiget til erstatning.
- Der er tale om et symbolsk, firecifret beløb i norske kroner. Vi kunne dokumentere alt omkring prøven og bragte historien på en overordentlig stærk formodning, men vi kunne ikke dokumentere forbindelsen til Kurt Asle Arvesen. Derfor var vi nødt til at undskylde og gå i en dialog med CSC, siger Peter Brüchmann, der er sportschef på B.T.
Han ville dog ikke tøve med at bringe samme historie igen, hvis der var samme dokumentation for den - dog ville han undlade at nævne rytterens navn, hvis ikke der var stensikkert belæg for det.
Kurt Asle Arvesen har ifølge den norske avis VG afslået at få yderligere et dementi bragt i avisen. Han ønsker ikke at skabe mere blæst om sagen.
- Nu har vi lagt det her bag os, og det er jeg tilfreds med, siger Arvesen til VG.