Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

H. C. Møller er død

Mandag d. 6. juli 2009

Æresmedlem af Danske Sportsjournalister, H. C. Møller, er død.

Han blev Danske Sportsjournalisters økonomiske administrator i 1984, da han overtog foreningens kassererpost efter navnkundige Gunnar 'Nu' Hansen.

Han var en institution i foreningen.
H.C. Møller var den første, man mødte, når man blev indmeldt i foreningen, og han var det naturlige samlingspunkt i foreningen.


H. C.s borgerlige navn var Hans Christian Møller. Opkaldt efter farfar'en, der gerne så sit barnebarn overtage sadelmager-forretningen med rideudstyr og boligtekstiler, så unge Møller blev uddannet som boligmontør, men fandt hurtigt ud af, at hakkeordenen i firmaet samt De-formen i den daglige tiltale ikke var noget for ham.

H. C.s journalistiske løbebane startede i 1956. En annonce i Jyllands-Posten blev ved et tilfælde opdaget under et besøg på Regina i Århus, et af in-stederne i den jyske hovedstad i 50'erne. Ansøgningen skulle stiles til redaktør Olaf Pedersen (O'peder), der boede Møllergade 48 i Svendborg.

- Jeg har fået 48 ansøgninger, sagde O'Peder, men kun tre af dem er skrevet på et dansk, der kan læses. Resten kan hverken stave eller sætte tegn. men er De interesseret, skriver jeg til de 48 andre, at stillingen er besat til anden side.

Så var H. C. på vej. Ansat på Tipsbladet under direktør Elwin Hansen, der pralede af, at han var den eneste dansker, hvis fornavn blev stavet med dobbelt w. Samme Elwin Hansen udgav endvidere Motormagasinet samt det på den tid lidt frivole Verden Rundt.

- Men mit væsentligste arbejde var at oversætte artikler fra den norske udgave af Verden Rundt til dansk, har H. C. fortalt. Men efter en slibrig historie blev jeg sagt op af en ophidset Elwin Hansen, som dog samtidig inviterede mig til middag om aftenen på Hotel Svendborg.

Under middagen blev H. C. så pludselig tilbudt stillingen i København som forretningsfører på Tipsbladet. Den tidligere mand i jobbet var stukket af med kassen og alle pengene, så Elwin Hansen var i knibe.
- Det endte med, at jeg flyttede ind på kontoret og styrede forretningen derfra. Jeg sov på en drømmeseng og fik chefen til at vække mig om morgenen, hvor han kom med rundstykker til morgenkaffen.
- Men jeg ville være 'rigtig' journalist, røbede han. Så jeg kontaktede Carl Ettrup, et af datidens store navne blandt sportsjournalisterne. Han var sportschef på Ritzaus Bureau og manglede en mand. Jeg skulle begynde 15. marts, men Elwin Hansen ville ikke løse mig fra mit job på Tipsbladet før 1. maj, så i seks uger arbejde jeg dobbelt.

- Siden blev det til et spændende liv i RB´s tjeneste, sagde H.C. i et interview.
- Jeg tænker ofte på, hvor priviligerede sportsjournalister egentlig er. Det er ganske vist et rotteræs, når de store opgaver kalder, men hvilke oplevelser har vi ikke fået på den måde.

Som Press Officer i Danish Badminton Association har han haft internationale opgaver over det meste af verden, men det specielle arrangementsudvalg, som i årevis har styret dansk badmintons store stævner blev nedlagt.


Han har tilbragt mange fredelige stunder i Klitmøller, hvor hans store hobby var at samle svampe, de spiselige af slagsen, understregede han altid.

Tommy Poulsen