Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Mindeord om Ib Pilegaard

Søndag d. 18. oktober 2009

Farvel til "Bis"

Kære kollegaer og læsere af denne side vil spørge: Hvem pokker er ’Bis’? Når jeg skriver, at det drejer sig om netop afdøde Ib Pilegaard, er sagen med garanti en ganske anden.

Om få uger er det 50 år siden, at jeg sammen med ’Bis’ (hans øgenavn hjemme i midtjyske Grindsted) og en flok andre ynglingespillere fra Grindsted GIF vandt det jyske mesterskab ved i slutgruppen af banke Holstebro, Esbjerg fB og Aabyhøj. ’Bis’, eller Ib rettere og sagt, var som oprykket junior en af de førende ’bombere’ på holdet.

…. ganske som han senere blev førende i Danmark på ikke mindst det fodbold-skribentiske område. En fremragende journalist, en god fodboldkammerat og ven fra ungdomstiden. En ven, selvom han ofte hamrede kuglerne forbi mig i kassen, når vi spille gadefodbold.

Det er kun få dage siden, at jeg var på vej til at ringe til Ib for lige at minde ham om det nævnte fodboldjubilæum. Jeg nåede det (desværre) ikke.

Gennem årene havde vi – ikke mindst via telefonen – ofte ordnet verdenssituationen i bl.a. tysk fodbold. Netop omkring sidstnævnte emne åbnede Ib i tidernes morgen døre for mig, så jeg gennem mange år blev fast skribent om tysk fodbold i Vestkysten – og senere i en periode på Jyllands-Posten.

’Hej, det er Ib Pilegaard, kan du ikke lige….’. Vi er sikkert mange, der vil huske den normalt muntre og oplagte stemme fra den anden ende af røret. Det er slut nu.

Tak for et herligt bekendtskab og æret, være Ib Pilegaards minde.Peter Nielsen (pens.),

Fyns Amts Avis m.fl.