Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Årets Sportsnavn

Søndag d. 14. november 201014. november 2010


Friis, Breschel eller Wozniacki

Årets Sportsnavn skal kåres. De tre nominerede til den prestigefyldte pris har alle leveret præstationer af høj international klasse.Endnu et sportsår nærmer sig sin afslutning, og det er tid til at kåre Årets Sportsnavn 2010. De nominerede til prisen, som uddeles i samarbejde mellem Jyllands-Posten, Danmarks Idræts-Forbund og Team Danmark, er:Lotte Friis, dobbelt guldvinder ved EM i svømning på langbane i 800 og 1500 meter fri.

Matti Breschel, sølvvinder ved VM i professionel landevejscykling.

Caroline Wozniacki, seks internationale turneringssejre i 2010 og erobring af førstepladsen på kvindernes verdensrangliste i tennis.DIF’s formand, Niels Nygaard, siger om nomineringerne:”Alle tre atleter har leveret helt fantastiske resultater i det forgange år, og for alles vedkommende er det sket i sportsgrene med meget høj international konkurrence. Det er virkelig præstationer, som danskerne kan være stolte af.”Niels Nygaard bemærker ligeledes dåbsattesten på de tre nominerede med tilfredshed:”Det er glædeligt at konstatere, at Lotte Friis, Matti Breschel og Caroline Wozniacki er unge og forhåbentlig har masser af gode år i sig endnu. Vi taler således om tre atleter, som med al sandsynlighed vil præge danske topidræt et godt stykke ud i fremtiden.”Vinderen offentliggøres i Messecenter Herning lørdag den 8. januar 2011 til den store sportsgalla, der vises direkte på DR.Dommerkomiteen består af:
Kulturminister Per Stig Møller, DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-formand Carl Holst, Team Danmark-direktør Michael Andersen, Morgenavisen Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.De sidste 10 års vindere:
2009: Lotte Friis (svømning)
2008: Herrelandsholdet i håndbold
2007: Mads Rasmussen og Rasmus Quist (roning)
2006: Mikkel Kessler (boksning)
2005: Tom Kristensen (motorsport)
2004: ’Guldfireren’
2003: Nicki Pedersen (speedway)
2002: Tom Kristensen (motorsport)
2001: Thomas Bjørn (golf)
2000: Kvindelandsholdet i håndboldMed venlig hilsenJacob Bech Andersen
DIF Kommunikation
Mobil: 24 41 12 13, mail: jaa@dif.dk