Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Jung laver film om Andy Schleck

Mandag d. 27. juni 2011

Andy Schlecks Tour

Dagen før starten på verdens største og hårdeste cykelløb Tour de France, viser DR2 den helt nye og danskproducerede dokumentarfilm 'Andy Schlecks Tour'. DR Sportens Niels Christian Jung har fået unik adgang til den 26-årige cykelstjerne og hans ny storhold Team Leopard Trek på vej mod sæsonens ultimative mål:

- I år vil jeg vinde Tour de France, siger Andy Schleck i dokumentaren.

Siden december 2010 har Schleck minutiøst forberedt sig med alle små og store detaljer i kampen om at erobre Tour-tronen fra Alberto Contador. Seerne følger den lange og krævende proces med mange hårde tests, træningslejre og løb samt det store pres, som verdensstjernen konstant er under.

Stor sorg rammer
Seerne møder også en åbenhjertig Andy Schleck, der blandt andet blev ramt af en stor sorg i maj måned, da hans gode ven og holdkammerat Wouter Weylandt styrtede og døde under en etape i Giro D'Italia. En sorg der betød, at Schleck midlertidigt overvejede at indstille karrieren.

Endelig følger dokumentaren Andy Schleck under de sidste vigtige tour-forberedelser i Frankrig, hvor han sammen med sit hold tester de vigtigste og afgørende etaper. Alle de livsfarlige nedkørsler bliver grundigt studeret og analyseret sammen med de svære bjergkørsler, hvor han planlægger at sætte de afgørende ryk ind og få revanche mod rivalen Contador og sin tidligere chef Bjarne Riis.

For et år siden var Schleck kaptajn på Bjarne Riis' Team Saxo Bank Sungard. Senere på sæsonen brød Schleck med Riis til fordel for det ny ambitiøse hold fra Luxembourg Team Leopard Trek. I dokumentaren giver Bjarne Riis sin karakteristik af Schleck og fortæller, hvordan han opdagede det store talent.