Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Workshop og konference for DS-medlemmer

Torsdag d. 8. marts 2012


Danske Sportsjournalister og Idrættens Analyseinstitut (Idan) har indgået et samarbejde, der giver medlemmer af Danske Sportsjournalister mulighed for at deltage i en særlig workshop for sportsjournalister den 1. juni og kombinere dette med deltagelse i Idans ambitiøse konference for hele den danske idrætssektor ’Idrættens største udfordringer II’ i Vejen Idrætscenter den 30.-31. maj 2011.

Samarbejdet betyder, at DS-medlemmer kan tilmelde sig workshoppen ’Sportsjournalistikkens blinde vinkler’ den 1. juni og deltage i hele det meget omfattende konferenceprogram med over 50 oplægsholdere og paneldeltagere den 30.-31. maj for blot 600 kr. (eksl. konferencemiddag den 30. maj og overnatning, som skal bestilles særskilt ved tilmelding).

Vejen Idrætscenter regnes almindeligvis som et af landets bedst drevne og mest inspirerende og benyttede lokale idrætscentre. Centret er en perfekt ramme om konference og worskshops med tid til at netværke og mulighed for lidt ekstra motion mellem sessionerne.

Normalprisen for deltagelse i konference og workshops er 3600 kr. ved tilmelding inden 1. april.
For at få rabatten, skal DS-medlemmer ved tilmelding anføre ’Medlem af DS – deltagerpris 600 kr.’ i feltet ’særlige bemærkninger’ på tilmeldingsblanketten. Tilmelding kan ske her:
http://www.kongreskompagniet.dk/vejen2012

Konference, den 30.-31. maj
Konferenceprogrammet den 30.-31. maj samler topledere fra hele den danske idrætssektor. En lang række nye undersøgelser bliver offentliggjort og debatteret, og der kommer i tematiske sessioner fokus på bl.a. eliteidrættens fremtid, satsningerne på store sports events, sportsjournalistikkens rolle i forhold til kommuner og idrætsorganisationer, udviklingen i befolkningens idrætsvaner og meget mere. Sidste år havde konferencen næsten 300 deltagere. Danske Sportsjournalister er repræsenteret på konferencen i en paneldebat om sportsjournalistikken om samfundet.

Læs mere om konferencen og det fulde program her: http://www.idan.dk/Nyheder/a175Vejen2012.aspx

Workshop for sportsjournalister, den 1. juni
Workshoppen ’Sportsjournalistikkens blinde vinkler’ den 1. juni ledes af analytiker/journalist Ditte Toft, direktør/journalist Henrik H. Brandt og international chef/journalist Jens Sejer Andersen alle Idrættens Analyseinstitut/Play the Game.

Denne workshop henvender sig særligt til medlemmer af Danske Sportsjournalister og andre med interesse i mediernes dækning af idrætspolitiske emner. Hensigten er at sætte kritisk lys på sportsmediernes dækning af idrætten og samtidig give journalister et indblik i de overordnede idrætspolitiske strukturer og problemstillinger i ind- og udland for at inspirere til fremtidens idrætspolitiske dækning i danske medier.

Program:

08.00-09.00: Ankomst
Go’ morgen floorball i Vejen Idrætscenter.
Gratis adgang til fitnesscenter eller svømmehal

09.00-09.30:Registrering og morgenbrød

09.30-11.00:I dybden med International Sports Press Survey
Play the Game har tre gange gennemført internationale komparative analyser af dagbladenes sportsdækning. Senest analyseredes 80 aviser i 22 lande, herunder 6 danske, i 2011.
Hvad er tendenserne i avisernes sportsdækning, og hvad bliver konsekvenserne for sportsjournalisterne, hvis den idrætspolitiske dækning ikke er i topform på dagbladenes sportssider? Ditte Toft og Jens Sejer Andersen introducerer emnet og leder diskussionen.

11.00-12.30: Den danske idrætssektor - tendenser, økonomi, organisering og idrætspolitik
Direktør Henrik H. Brandt, Idan
Stort set upåagtet af den danske sportspresse sker i disse år massive forandringer af den danske idrætssektor. En historisk kamp er i gang om medlemmer, magt og midler.
Få indsigt i opbygningen og økonomien i danske idræt og få baggrunden for de mest brændende idrætspolitiske spørgsmål og hovedaktørernes strategiske positioner og overvejelser.

12.30-13.30: Frokostbuffet

13.30-15.00: En international idrætsverden mellem prestige og panik
International chef Jens Sejer Andersen tegner et overordnet billede af organiseringen af international idræt og årsagerne til, at internationale idrætsorganisationer i stadigt hyppigere grad forbindes med sportens skyggesider som doping, korruption, match fixing og mangel på demokrati og gennemsigtighed. Hvilken rolle kan danske sportsjournalister spille som vagthund i den internationale idrætsverden, og hvor skal man kigge hen efter gode idrætspolitiske historier i optakten til EM i fodbold og OL i London?

15.00-15.30: Afrunding, konklusioner og ’spørgetime’.

15.30: Fælles sandwich og forfriskning at rejse hjem på