Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Presselandsholdet tævede FCK med 7-6

Onsdag d. 27. februar 2013

Presselandsholdet besejrede FC København efter straffesparkskonkurrence.
Den ordinære kamp sluttede 2-2.

De seneste tre kampe har presselandsholdet tabt netop efter straffesparkskonkurrence, men denne gang var træfsikkerheden forbedret væsentligt fra 11-meter-pletten.

Kampen blev spillet på Parkens noget nedslidte græsbane, men det var afskedskamp for græsset, der udskiftes inden FCK's første hjemmekamp i Superligaen.

FCK stillede med flere tidligere topspillere som Per Wind, der har vundet alle sine A-landskampe, Michael #Mio" Nielsen, Niclas Jensen, Lars Højer Nielsen, Martin Pringle og newcomers som Christian Wolny og Jes Mortensen, der begge har en fortid på presselandsholdet.

Lars Højer Nielsen scorede til 1-0 efter indirekte frispark, og Danielo scorede til 2-0 inden pausen.

Det så ikke godt ud for presselandsholdet, men den kompetente træner Jan Kalborg víste sin klasse, da han blæste til angreb og "overfald" fra starten af anden halvleg.
Allan Gaarde var ophavsmand til vendepunktet, da hans skud blev halvklaret af Per Wind. Flemming Fjeldgaard scorede på riposten.
Indskiftede Mikkel Nøhr udlignede til 2-2, da han trak ind i banen og elegant udplacerede Per Wind.
Michael Jensen fik en stor chance for at blive matchvinder, da han slap fri med en tunnel over for Jes Mortensen, men han misbrugte den store chance.

Derefter var man klar til straffespark.
Flemming Fjeldgaard, Søren Klæstrup, Christian Sagen og Allan Gaarde scorede usvigeligt sikkert, og der var råd til en enkelt afbrænder. Anders Kjærbye missede.

Dan Engelsted, målmand i Petr Cech-klasse, klarede Lars Højer Nielsens straffespark, og da den stærke keeper klarede for anden gang, kunne Zak Egholm skrive sig ind i fodboldhistorien som matchvinder i sejren på 7-6.

Hemmeligheden bag sejren er Jan Kalborgs tilstedeværelse på sidelinien. Det var hans tredje kamp som manager for presselandsholdet - og hans tredje sejr, bl.a. førte han Danmark til en meriterende sejr på 2-0 over Polen, som kom med et kanonhold med en tidligere prof-spiller fra fransk fodbold, men ham fik Kalborg også tæmmet. Nu er han også løvetæmmer.

Heltene på presselandsholdet var rundt om kaptajnen Andreas Kraul:

Dan Engelsted
Gisle Thorsen
Anders Kjærbye
Andreas Kraul
Jens Vithner
Zak Egholm
Farzam Abolhosseini
Søren Klæstrup
Allan Gaarde
René Schrøder
Flemming Fjeldgaard

Ind fra bænken:
Mikkel Nøhr
Morten Crone
Christian Sagen
Jeppe Laursen Brock
Michael Jensen
Steffen Dam