Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

EM i håndbold: Danmark vandt bronzekamp

Fredag d. 24. januar 2014

Det danske presseandshold i håndbold tabte 7-6 til Frankrig i semifinalen i EHF's europamesterskab for presseandshold i Jyske Bank Boxen, hvor der var tættere på 14 end 14.000 tilskuere til fredagens forkampe til EM-semifinalerne.

Lars Christiansen og Nikolaj Jacobsen var et par store profiler på det danske hold, men det var ikke nok mod et hold af ellers ikke skræmmende franskmænd.

Tyskland vandt den anden semifinale mod holdet fra Resten af verden.
Danmark var i en tæt bronzekamp mod verdensholdet og bragte sig foran 6-3, bl.a. på tre mål af Nikolaj Jacobsen, det ene på straffekast mod en ældre gråhåret målmand.
Da Danmark kom foran 7-4, var der også råd til at skifte målmand, så TV2-kommentator Thomas Kristensen, tidligere keeper på guldalderholdet i Sædding/Guldager, overtog posten i sin grå målmandstrøje, der matchede den grå eminence-keeper på EU-holdet ganske godt.
Nikolaj Jacobsen, der tidligere har været dansk ligatopscorer som venstre back for GOG, før han blev permanent stjerne på fløjen i THW Kiel, bragte Danmark foran 10-7.
Thomas Kristensen blev ramt i mellemgulvet af et kanonskud af EU's kvindelige islæt, men kom til hægterne igen, og Danmark vandt kampen med 10-7 efter en stor indsats af udskiftningsleder Dan Philipsen.

Kampene blev ledet af to internationale dommere Per Olesen og Henrik Mortensen, der har været blandt de frivillige hjælpere under hele EM-slutrunden.
Per Olesen gav Nikolaj Jacobsen det røde kort - måske inspireret af sit nye job som direktør hos "de røde" i Vejle Boldklub, i sidste sekund.

Kampene blev afviklet uden nationalmelodier. I stedet spilledes det gamle Monty Python-hit "Always look on the bright side of life", som Super-Brian alias bokseren Brian Nielsen har forsøgt at gøre til den danske nationalmelodi.

Mens de fleste tilskuere er udvandret, gør man nu klar til finalekampen mellem Frankrig og Tyskland.
Tyskland slog Frankrig med 9-6.