Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Foryngelse af AIPS Europe

Mandag d. 5. maj 2014

Af Flemming Olesen, DS' udsendte repræsentant til AIPS-kongres

I forbindelse med AIPS-kongressen i Aserbadsjans hovedstad, Baku, blev der holdt valg til den europæiske sektion, AIPS Europe.
Normalt gælder valg en fire-årig periode, men for at komme i trit med valgene til AIPS, som har sit næste valgår i 2017, er de europæiske valg denne gang kun for tre år.
Der var ingen modkandidater til de tre personer på de ledende poster, så græske Yannis Daras er fortsat præsident, Murat Agca, Tyrkiet fortsat kasserer og Charles Camenzuli, Malta, fortsat generalsekretær.
Derimod var der kampvalg til de ni pladser som menigt medlem af eksekutivkomitéen, idet 16 kandiderede hertil. Og valget mundede ud i, at styret for første gang får to kvinder, ligesom de delegerede valgte at udskifte nogle af de ældre medlemmer med yngre kræfter.
Således måtte Hans Joachim Zwingmann, Tyskland, Jimmy Magee, Irland og Jerzy Jakobsche, Polen (tidligere europæisk præsident) konstatere, at de kandiderede forgæves.
Afstemningen blev for nogles vedkommende særdeles tæt, idet blot to stemmer skilte nummer fem fra nummer 10. Det niende og sidste medlem blev valgt med 22 stemmer – efter et omvalg med en anden, der også fik 22 stemmer. Den afstemning tabte spanske Juan PrietoRodriguez.
Valgt – og med ledsagende stemmetal – blev følgende:

David Naert, Belgien - 33 stemmer
Lev Rossoshik, Rusland - 28 stemmer
Marynina Nastassia, Hviderusland - 27 stemmer
Predrag Milinkovic, Serbien - 26 stemmer
Eldar Ismaylov, Aserbadsjan - 24 stemmer
Marina Witte, Holland - 24 stemmer
Günter Pfeistlinger, Østrig - 23 stemmer
Marc Ventouillac, Frankrig - 23 stemmer
Gianfranco Coppola, Italien - 22 stemmer