Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Årets sportsbog

Onsdag d. 3. december 2014

ÅRETS SPORTSBOG
PRESSEMEDDELELSE DANSKE SPORTSJOURNALISTER


Danske Sportsjournalister kommer nu på banen med en række nye journalistiske priser, der skal være med til at sætte fokus på den gode sportsjournalistik i den danske medieverden.
- Sportsjournalistikken er lige nu på et historisk højt niveau herhjemme. Det vil vi gerne hylde og sætte pris på gennem en række nye priser. Det kan samtidig anspore til, at danske sportsjournalister stiler endnu højere og bliver endnu bedre til gavn for alle, forklarer formanden for Danske Sportsjournalister Andreas Kraul.

I de nye priser er der for første gang i foreningens historie lavet en pris, der kan modtages af ikke-medlemmer – nemlig prisen for Årets Danske Sportsbog.

- Den gode sportsbog er fantastisk. Når historierne bliver bredt ud og fortalt i bogform, kan de største personligheder og begivenheder for alvor folde sig ud og nye perspektiver og nuancer komme med. Sportsbogen kan være fortællende, beskrivende, afslørende og rørende. Og der bliver lavet masser af dem hvert eneste år i Danmark. Fremover vil vi hvert år kåre den bedste og dermed for første gang for alvor sætte pris på en fantastisk genre, forklarer Andreas Kraul.

Kåringen sker på Sportsjournalisternes Dag fredag den 6. marts 2015 og foretages af en uvildig komite med tre uafhængige medlemmer samt to medlemmer fra Danske Sportsjournalisters bestyrelse.

Prisen gives til den bog med sport som emne - hvad enten det er biografi, fagbog eller skønlitteratur - der har vist sig som den største læseoplevelse. Uanset om det er på grund af underholdningsværdi, afdækning, faglighed eller perspektivering.

Bogen skal være udgivet mellem den 1.1. og 31.12. året før prisen uddeles. Med indstillingen skal der også indsendes fem bøger, så alle i komiteen kan læse sig igennem indstillingerne. Bogen kan eventuelt sendes på pdf-fil. Bogens forfatter skal være dansker.

Der kan indstilles bøger til prisen fra både forfattere og forlag.

Indstillinger og yderligere info kan fås hos bestyrelsesmedlem Lars Fink på larf@tv2.dk eller på telefon 30 100 139.

Øvrige priser der uddeles ved Sportsjournalisternes Dag: Årets Digitale Hit, Årets Fortæller, Årets Sportsfotograf, Årets Ankerdal-pris og naturligvis foreningens helt store pris: Årets Sportsjournalist.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Danske Sportsjournalister