Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Morten Andersen uden filter på fyraftensmøde

Torsdag d. 22. januar 2015”Gid alle sportsfolk var som ham”, sagde en af deltagerne på fyraftensmødet med Morten Andersen efterfølgende. Forud var et par timer fløjet af sted på ”Bryggeriet” i Tivoli, mens den danske NFL-kicker åbent og ærligt fortalte om sit og NFL-spillernes forhold og arbejdsmetoder med den amerikanske presse, men han åbnede også op for flere af de allerhelligste ting fra sit privatliv, som han aldrig før havde fortalt nogle journalister i verden. Og alt måtte citeres, indvilgede han, hvorfor fyraftensmødet udviklede sig til også at give en lang række gode citater til de fremmødte journalisters medier. I alt var der en halv snes journalister og fotografer. Et flot fremmøde med en uges varsel, og det gav en god, intim rundbordsseance, og satte et uformelt og eksklusivt præg.
NFL-kickeren afslørede åbent og ærligt, at han søgte professionel psykologhjælp for at komme godt videre i livet efter karrieren. Præcis som han siden slutningen af 80’erne havde samlet de bedste folk omkring sig, for at optimere footballkarrieren.
”Jeg havde brug for at få substans, efter 25 år med samme rutiner i dagligdagen og i et kalenderår. Som professionel ved du hvad du skal hver eneste dag. Jeg var nødt til at finde mere substans, end om det næste birdieput fra fire meter ville trille i”, forklarede han journalisterne. Og erkendte, at der i et omklædningsrum bliver snakket en del om journalister:
”Vi snakkede om, at nu kommer ham eller hende der igen. Han har sine egne vinkler, eller er uforberedt, så ham skal vi passe på. Vi snakkede om, hvem vi kunne lide. Og nogle gange kom der en, som man vidste ville skrive noget skidt om en holdkammerat, og så sagde man ”ham tager jeg mig af” og hjalp dermed en holdkammerat”, sagde Andersen med et glimt i øjet.
Han afslørede også, at nogle holdkammerater forsøgte at undslippe NFL’s regler om åbent omklædningsrum 10 minutter efter en kamp. ”Oftest nåede vi ikke ud af badet, før de stod der, og nogle havde ikke lyst til at snakke, hvis de havde tabt kampen, eller været direkte involveret. Jeg har altid gjort det med det samme, og ærligt. Det er vigtigt, for at lægge noget bag sig, og jeg har altid respekteret journalisternes arbejde”, sagde Andersen og afslørede, at han i de 25 år aldrig havde nægtet at stille op, eller forsøgt at undslippe. Og heller aldrig løjet eller dækket over en historie.
”Vi kan jo være med til at præge historien. I ved hvad I vil spørge om, men det er vores svar, der trækker historien i den retning, vi ønsker. Derfor er jeg kun blevet sur over forkerte citater, og har krævet lange artikler til gennemlæsning af citater, selvom der sjældent var noget at komme efter. Hvis jeg brændte et afgørende spark, så vidste jeg da godt, hvem de ville snakke med. Så forberedte jeg allerede på vej fra banen hvad jeg ville sige, og jeg tog altid journalisterne med det samme. Om der så var 8, 10 eller 15. De gjorde bare deres arbejde, og jeg skulle igennem det, for at komme videre”, lød det.
Efter mødet var der individuelle interviews, som 3-4 medier benyttede sig af, for at snakke slutspil, Super Bowl, Andersens person eller Hall of Fame. Morten Andersen var så begejstret for fyraftensmødet, at han indvilgede i at stille op en anden gang i forbindelse med NFL-slutspillet eller Super Bowl. I så fald vil vi fra Danske Sportsjournalister sikre et noget længere varsel.