Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

AIPS uddeler priser - hvad siger du?

Mandag d. 20. april 2015


Kære DS-medlem

Den internationale sammenslutning af sportsjournalister, AIPS, lancerer til december 2015 deres egen prisoverrækkelse.

I alt skal der uddeles ni priser til sportsjournalister/fotografer med medlemskab af AIPS, altså også os. Vinderen i hver kategori får 10.000 dollars, nummer to og tre får 1.500 dollars.

Med til sådanne store beløb hører der selvsagt en sponsor. Abu Dhabi Media er sponsor og betaler – udover priserne – årligt 180.000 euro til AIPS for at lægge navn og kræfter i kåringen, der foregår til december i Abu Dhabi. Hvortil de nominerede rejser på Abu Dhabi Medias regning.

I oplægget står der, at det er bestyrelsen for de nationale organisationer, der skal indsende kandidater til priserne. Altså kan man ikke blive indstillet, hvis man ikke er medlem af Danske Sportsjournalister.

I bestyrelsen må vi indrømme, at den nye kåring har været genstand for mange diskussioner. Skal vi deltage eller ej? Abu Dhabi Media er tydeligvis ”gået i seng” med AIPS for at få international omtale og anerkendelse. Og vil vi bidrage til det ved at indstille vores medlemmer til disse internationale priser?

Omvendt er der også det argument, at vores medlemmer sikkert gerne vil have muligheden for en international anerkendelse og at politiske motiver ikke bør stå i vejen for vores medlemmers chance.

Vores nordiske kolleger deler ikke vores tvivl. De udtrykker stor glæde over det nye tiltag og agter at deltage.

Nu har vi lige overstået en generalforsamling, hvor emnet havde været oplagt at høre jeres holdning til. Det kan vi nu først gøre til næste generalforsamling. Derfor har vi besluttet, at Danske Sportsjournalister i 2015 er villige til at indstille medlemmer, hvorefter vi må tage stilling igen efter generalforsamlingen næste år.

Når konkurrencen officielt udskrives, vil I høre nærmere. Læs mere om tiltaget i Den Gyldne Pen, der trykkes først i denne uge og straks derefter lander i jeres postkasser.

Holdninger til denne sag må meget gerne sendes til formand Andreas Kraul på aku@dr.dk eller næstformand Dan Philipsen på danp@tv2.dk

Vh
Bestyrelsen