Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Ny bog om italiensk fodbold

Onsdag d. 10. juni 2015

Pressemeddelelse: Ny bog fra Muusmann’forlag, juni 2015


Danske gladiatorer i Serie A

Bogen om de danske fodboldspillere der har sat præg på italiensk fodboldUdkommer primo juni hos boghandlere samt på internettetFra John Hansen over Harald Nielsen til Preben Elkjær og Martin Jørgensen


Danske gladiatorer i Serie A fortæller for første gang den samlede historie om de over 50 danske fodboldspillere der har spillet i den bedste række i Italien siden John Hansen kom til Juventus som den første i 1948.


Mød de store spillere der vandt det italienske mesterskab, blev topscorere og satte rekorder – og de som havde sværere ved at falde til og forstå den italienske kultur på og uden for fodboldbanen.


Den 4. maj 1949 stod en chokeret ung dansk fodboldspiller blandt brændende vragdele fra et forulykket passagerfly på Supergabjerget uden for Torino og så det ene lig efter det andet blive lagt på række. John Hansen genkendte alle og rystede ved tanken om at han kunne have været en af dem. Efter sine fire mål mod Italien ved OL i London var verdens på det tidspunkt bedste klubhold, Torino, parat til at skrive kontrakt med danskeren, men i sidste øjeblik valgte han at sige ja til naboklubben Juventus i stedet for. Derfor var han ikke i det forulykkede fly med Torino-spillerne den skæbnesvangre dag, og han fik i stedet en stor karriere i Juventus, hvilket samtidig banede vejen for en lang række andre danske spillere der de følgende år satte deres store præg på italiensk fodbold.

Den store 50'er-generation blev i 60'erne fulgt af Harald Nielsen, der med Bologna vandt mesterskabet efter det mest sindsoprivende drama i italiensk fodbolds historie. Siden fulgte i 80'erne triumfer for Preben Elkjær og Michael Laudrup, og senere igen markante præstationer af Thomas Helveg, Martin Jørgensen og Jon Dahl Tomasson.


Telefon 33 16 16 72

Mobil 60 91 86 05


Kontakt forfatter:

Niels Jørgen Larsen

njl1958@gmail.com

Mobil 40 14 73 98


Om forfatteren:


Niels Jørgen Larsen er journalist og dækkede gennem 25 år (1986-2011) italiensk fodbold for fodboldmagasinet Tipsbladet. Gennem årene er det blevet til over 70 rejser til Italien og besøg hos flertallet af de danske spillere der har optrådt i italiensk fodbold de seneste 30 år. Sideløbende har han fulgt det danske fodboldlandshold i mere end 150 kampe og til syv slutrunder.