Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Kritik af kommentatorer

Mandag d. 29. januar 2001

Pia Koppelman, der er medlem af kommissionen i kunstskøjteløb, kunne ikke selv deltage i mødet i Bratislava, men har modtaget et referat fra mødet.
Her er det:


ISU ønsker et samarbejde med AIPS kommission.

Kritik af Eurosport ved kommissionsmøde i Bratislava.

Kommissionen for sportsjournalister, med speciale i kunstskøjteløb, rettede for nogle månder henvendelse til ISU, den Internationale Skøjte Union, for at høre, om der eventuelt kunne komme et samarbejde igang, hvor vi, som kommission, fik indflydelse på arbejdsforholdene for pressefolkene ved deres begivenheder.
Efter længere overvejelse er ISU nu vendt tilbage med et positivt svar, men forbeholder sig dog retten til at have det sidste ord omkring organiseringen af pressens forhold ved internationale begivenheder.
Med andre ord, en lille åbning for et eventuelt fremtidigt samarbejde når det gælder sportspressen.
Og det kan der måske hurtigt blive brug for, for et andet af punkterne på det årlige møde, som blev holdt ved EM i Bratislave i slutningen af januar i år, var nemlig en stigende irritation omkring kommentatorerne hos Eurosport.
Der var kommet flere klager over adskillige af dem fordi de ikke tog hensyn til andre på pressepladserne når der var konkurrencer igang, men i stedet vandrede larmende til og fra deres pladser, og dermed forstyrrede folk, der var på arbejde.
Endvidere var det ikke usædvanligt at mange af deres medarbejdere stod op i kommentatorboksen når de ikke selv var på, og dermed tog udsynet fra journalisterne bagved.
Toppen var en hollandsk kommentator, der ikke kunne finde plads til sin fine frakke under pulten, og derfor hængte den op på skærmen omkring boksen.
Hun så ingen grund til at tage den ned igen, med mindre folkene der sad bagved arbejdede for en TV-station.
I hendes sammenhæng talte folk de arbejdede for radio og aviser ikke.

MR: For ringe kommentatorer
Men der blev også slået på deres faglige uformående, som åbenbart gør sig gældende for kommentatorerne i mange af landene.
At vi som kommission intersserer os for den side af sagen skyldes enkelt, "jo dårligere kommentatorer, jo færre seere", og derved en mindsket interesse for en i forvejen lille sport.
Og den udvikling er der ingen der kan være tjent med.
I første omgang har vi skrevet en e-mail til Eurosport, hvor vi gør opmærksom på, at der er seriøse problemer med deres kommentatorer i kunstskøjteløb.
Desværre har de ikke svaret på den, måske skal det tolkes som en ligegyldighed overfor en seriøs henvendelse.
Vi vil dog forstat forsøge at få dem i tale, i håb om at det kan være med til at rette op på kommentatorenes standard.
Udover det, kom der en enkelt udskiftning på de ordinære bestyrelsesposterne da Dieter Ringhofer, Schweiz, er stoppet på grund af alder. I hans sted valgtes sportschefen på Slovan TV, Stanislaw Scepan, Slovakiet.