Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Den Gyldne Pen 22

Mandag d. 30. april 2001

"Den Gyldne Pen" - medlemsblad for Danske Sportsjournalister - går i trykken i denne uge.
Bladet er på 28 sider.
Det nye nummer udsendes i midten af maj og indeholder bl.a.:

Interviews med Årets Sportsjournalister Jens Hveisel og Jørn Broch. (Tekst: Tommy Poulsen, fotos Per Kjærbye)

Reportage fra generalforsamlingen (Fotos: Per Kjærbye).

Flemming Thor Madsen har skrevet lederen.

Steen Ankerdal er manden bag en kommentar med overskriften "Kritik og kollegialitet".

Søren Pedersen har interview'et Per Larsen, 56-årig veteran i dansk sportsjournalistik, og Lars Pauli har taget nogle flotte, vellignende fotos.

Poul Erik Andersson fortsætter den populære serie "Vor mand i Provinsen" med Lars Bang Bertelsen fra Thisted Dagblad. Peter Mørk har taget billederne.

Mine bedste skud er en populær serie med flotte fotos af en af vore topprofessionelle pressefotografer, der beviseligt er blandt verdens dygtigste. Denne gang er skarpskytten Kim Agersten, Politiken.

Michael M. Carlsen, fotojournalist fra Fyn, har fanget et smukt motiv lige midt i den fynske eventyrby.

Lars Werge tegner et portræt af Svend Nielsen, der forleden havde 40 års jubilæum på Ekstra-Bladet. Fotos: Lars Poulsen.


John Idorn tegner et portræt af endnu en af de legendariske skikkelser i sportsjournalistikken, "Julle" alias Julius Larsen, der døde den 4. juni 1982. Mange nulevende sportsjournalister kendte Julle og kan nikke genkendende til John Idorns skildringer af den hårdtslående sportsredaktør.

Den Gyldne Pen bringer nekrologer over Per Høyer Hansen, Klaus Hansen og Kalle Kvist - gode kolleger, som vi har mistet i starten af 2001.

Uden at skulle bedømme og anmelde vort eget arbejde tør vi dog godt fastslå, at billedkvaliteten er usædvanlig høj i det nye nummer af "Den Gyldne Pen", der bliver nr. 22 i rækken, siden Frits Christensen startede medlemsbladet - og vi er nu nået til 8. årgang.

Bidragydere til de seneste numre af "Den Gyldne Pen" har modtaget vinflasker fra Steen Ankerdal i den forløbne uge, og leverandørerne af tekst og billeder til det nye nummer vil modtage tre flasker vin, når bladet er på gaden.

På grund af generalforsamlingen og årets sportsjournalister er der en del "pligtstof" i det nye nummer.
Det er årsagen til, at vi har måttet udskyde tre udmærkede indlæg til næste nummer, der har deadline den 1. september.

Danske Sportsjournalisters bestyrelse har udsendt dødstrusler til redaktøren for at overskride det fastlagte sidetal på 28 sider.