Danske Sportsjournalister
NyhederPRMMedlemslisteOrganisationDebatforumOm DSStadionGuideLinksBilledgalleriKontaktAIPS
   
Flere nyheder
Flere pressemeddelelser

 

 

Efteruddannelse klar

Mandag d. 7. maj 2001

Så er vi klar til at give første melding på hjemmesiden om EU-IOC-efteruddannelsen til efteråret.

Steen Ankerdal har arbejdet med mulighederne, som vi meddelte efter sidste bestyrelsesmøde, og her er den aktuelle melding fra DS' uddannelseschef:


Fra Bruxelles til Lausanne

Globaliseringen har længe været en faktor i sportsverdenen, som journalister måtte forholde sig til. Beslutningerne i de internationale sportsorganisationer, der har klumpet sig samme omkring IOC-hovedsædet i Lausanne, rækker langt ind i lokale danske cykelløb. Også EU er blevet en spiller, som vi stadig oftere konfronteres med, fordi beslutninger truffet i Bruxelles har betydning for, hvordan der skal betales moms af arrangementer i Bjerregrav.

Derfor arrangerer Den Journalistiske Efteruddannelse (DJE) i samarbejde med Danske Sportsjournalister efteruddannelseskursus fra 5. til 10. november 2001 om sporten og de internationale forbindelser.
Turen går til Bruxelles og Lausanne, hvor vi møder repræsentanter for EU-kommisionen (sportens EU-kommisær Vivian Reading), EU-parlamentet, Den internationale olympiske Komite IOC (planen er at få IOC's kommende præsident på banen) samt repræsentanter fra relevante internationale sportsforbund som UCI, UEFA og nogle af sportens globale købmand, der tjener milioner på at sælge sportens TV- og marketing-rettigheder.
Mere information om kurset følger med JOURNALISTEN senere i maj. Men allerede nu kan interesserede kontakte eller melde sig hos efteruddannelses Trine Smistrup.
Der er 16 pladser på kurset, der vil koste det samme som andre tilsvarende efteruddannelseskurser hos DJE. Medlemmer af Danske Sportsjournalister, der ønsker at deltage, men ikke kan få kurset finansieret af deres arbejdsgiver via efteruddannelsesaftalen vil kunne søge DS om økonomisk støtte.
Kursusledere bliver DR's mangeårige Bruxelleskorrespondent Poul Smidt, nu studievært på Deadline, og Steen Ankerdal fra foreningen.